Asp.net Sayfasından lobject.exe kullanarak bağlantı.

Gönderen Konu: Asp.net Sayfasından lobject.exe kullanarak bağlantı.  (Okunma sayısı 1463 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı srkntepe

  • Yeni Kullanıcı
  • *
  • Karma: 0
{72DB412A-6BF5-4920-A002-2AAC679951DF} CLSID değerine bileşen için COM sınıfı fabrikasını alma, yandaki hata nedeniyle başarısız oldu: 80070005 Erişim engellendi. (HRESULT özel durum döndürdü: 0x80070005 (E_ACCESSDENIED)).

Açıklama: Geçerli web isteği yürütülürken işlenmemiş özel durum oluştu. Lütfen hata ve kod içinde kaynaklandığı yer hakkında daha fazla bilgi almak için yığın izlemesini gözden geçirin.

Özel Durum Ayrıntıları: System.UnauthorizedAccesyasakception: {72DB412A-6BF5-4920-A002-2AAC679951DF} CLSID değerine bileşen için COM sınıfı fabrikasını alma, yandaki hata nedeniyle başarısız oldu: 80070005 Erişim engellendi. (HRESULT özel durum döndürdü: 0x80070005 (E_ACCESSDENIED)).

ASP.NET, istenen kaynağa erişim yetkisine sahip değil. ASP.NET istek kimliğine kaynağa erişim hakkı vermeyi düşünün. ASP.NET, uygulama kimliğe bürünmüyorsa kullanılan bir temel işlem kimliğine (normal olarak, IIS 5 üzerinde {MAKİNE}\ASPNET veya IIS 6 ve IIS 7 üzerinde Ağ Hizmeti ve IIS 7.5 üzerinde yapılandırılmış uygulama havuzu kimliği) sahip. Uygulama <identity impersonate="true"/> ile kimliğe bürünüyorsa, kimlik anonim kullanıcı (normal olarak IUSR_MACHINENAME) veya kimliği doğrulanmış istek kullanıcısı.

Dosyaya ASP.NET erişimi vermek için, Dosya Gezgini'nde dosyayı sağ tıklayın, "Özellikler"i ve sonra Güvenlik sekmesini seçin. Uygun kullanıcı veya grubu eklemek için "Ekle"yi tıklayın. ASP.NET hesabını vurgulayın ve istenen erişim için kutuları işaretleyin.

arkadaşlar iis'de yetki vermeme rağmen bu hatayı alıyorum.
Satır 17:     public static UnityObjects.UnityApplication UnityApp = new UnityObjects.UnityApplication();

Çevrimdışı emrcrk

  • Yeni Kullanıcı
  • *
  • Karma: 0
Merhabalar LogoObjects dökümanlarında aşadaki bilgiler yer almaktadır;

Logo Objects’e erişim haklarını vermek
Lobjects.exe çalıştırılabilmesi için bazı ayarların yapılması gerekmektedir. İstemci üzerinden erişim sağlayacak Internet User’ ına, kurulum esnasında register edilen “Lobjects.exe”ye erişim hakkı verilmelidir. Aşağıda yetkilendirme için kullanılacak 3 farklı yöntem belirtilmiştir.
1 – DCOM Config
Administrative Tools -> Component Services -> My computer -> DCOM Config modülleri takip edilerek veya Start -> Run ekranına “dcomconfig” yazarak Configuration Services ekranına ulaşabilirsiniz.
64 bit işletim sistemlerinde DCOMCnfg ile sadece 64Bit üretilen COM nesneleri görüntülenmektedir. Dolayısıyla Logo Objects için GUID bilgileri görünmeyebilir. Aşağıda anlatılan işlemleri Run (Çalıştır) kısmına “comexp.msc /32” yazdığınızda açılan “Component Services” kısmından da yapabilirsiniz.
Lobjects.exe düzgün register edildiyse aşağıdaki ekranda görülen yolda ilgili GUID görünüyor olmalı;
(Not : Logo Objects’in GUID bilgisi set versiyonuna göre şunlarda olabilir;
{20582BE2-1F5B-11D2-A896-006097EFAA06}  -> LogoObjects.exe - Lengine1.exe
{00CDA438-213D-47A3-AF3E-13DB9290D2A0} -> LogoObjects.exe
 LObjects.exe için "{059C1939-...."
{06E05183-CEDE-4904-B42A-B99CBBE0BD7D} -> HRObjects.exe
{1D7D42ED-9F52-46E4-8446-FD1974141EFF} -> ik.exe)


GUID üzerinde sağtuş -> Properties ile yetkilendirme ekranı açılır ve aşağıdaki adımlar takip edilir;
•   “General” tabında “Authentication Level”, “None” olarak belirlenir,
•   “Location” tabında “Run application on this computer” seçilir,
•   “Security” tabında aşağıdaki ayarlar gerçekleştirilir.
o   “Launch and Activation Permissions” alanında Edit butonuna basılarak Internet Guest Account hesabı eklenir. Bu hesap “IUSR_makine ismi” formatında görünecektir. (Not : İstemci üzerinden gelen kullanıcı herzaman IUSR olmayabilir, NETWORK SERVICE, ASPNET, SYSTEM veya tanımlı başka bir kullanıcı sisteminizde bu konuda yetkilendirilmiş olabilir. Dolayısıyla yetkilendirme yapılacak kullanıcılar sistemlerde farklılık gösterebilir. Siz kendi sisteminizde bu konudaki yetkili kullanıcı için Lobjects’e yetki vermelisiniz.)


Yetkilendirme için ise Local ve Remote kutuları işaretlenmelidir..

o   “Access Permissions” alanında da Edit butonuna basılarak aynı işlem tekrar edilirek Internet Guest Account hesabı burayada eklenir. Yetkilendirme için ise Local ve Remote yetkilerine burada da izin verilmesi gerekmektedir.
o   “Configuration Permissions” alanında Edit butonuna basılarak Internet Guest Account hesabı eklenir. Bu hesap “IUSR_makine ismi” formatında görünecektir. Yetkilendirme için ise “Read” e izin verilmesi gerekmektedir.
•   “Identity” tabında “This User” alanında kullanılan makinenin “Administrator” kullanıcısı girilmelidir.  Buradaki amacımız Lobjects.exe’yi de kullanım yetkisine sahip klasörlere yazma-okuma yetkilerinde bir kullanıcıyı göstermektedir. (Not : Projenizde “impersonate = true” ise “The launcing user” seçeneğini seçip yetkilendirme işlemini Everyone için de yapabilirsiniz. )