Yemek sektöründe LOGO kullanan forum üyesi???

Gönderen Konu: Yemek sektöründe LOGO kullanan forum üyesi???  (Okunma sayısı 890 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı zamzam

  • Logo Kullanıcısı Pro
  • ***
  • Karma: 0
  Merhabalar;

  Gün geçtikçe logodestek.gen.tr üye sayıları artmakta. İnternet üzerinde Logo için böyle bir paylaşım platformu hepimizin için büyük bir fırsat. Bu fırsatı bize sunanlara sonsuz teşekkürler...
  Grup şirketiyiz, bir tanede yemek fabrikamız var. Burada da Logo kullanmaya karar verdik ve Tiger2 tercih ettik.
 Aslında Logo yu hep Toptan gıda sektöründe kullanıyoruz. Üretim ve maliyet hesaplarındada Logo ya yabancıyız.
 Kısacası üyelerimiz arasında Yemek fabrikasında LOGO kullanan ve bilgi alışverişine açık üyemiz varmı?
 
    ysncmn@hotmail.com msn adresimdende detaylı görüşebiliriz.
 
   Teşekkürler...

Çevrimdışı whiterose55

  • Yeni Kullanıcı
  • *
  • Karma: 1
Ynt: Yemek sektöründe LOGO kullanan forum üyesi???
« Yanıtla #1 : 24.12.2008, 10:43 »
Sorunlarını açıkça belirtirsen,yardımcı olabilirim....

Çevrimdışı zamzam

  • Logo Kullanıcısı Pro
  • ***
  • Karma: 0
Ynt: Yemek sektöründe LOGO kullanan forum üyesi???
« Yanıtla #2 : 25.12.2008, 15:51 »
Sorunlarını açıkça belirtirsen,yardımcı olabilirim....
  Sorun deği;l aslında logo'yu nasıl kullanıyorsunuz.
 Örneğin sürekli aynı sayıda yemekler gönderdiğiniz yerler var. Bu müşterilerinize hergün sipariş mi giriyorsunuz?
 Sonunda bekleyen siparişler kadar üretim gerçekleştirip dağıtım emri ile sevkiyatmı yapıyorsunuz.
 
   Üretimi neye göre yapıyorsunuz?
 
  Kısaca günlük işlerinizi nasıl takip ediyorsunuz. Bir işi en iyi bilen o işi yapan kişidir...

Çevrimdışı whiterose55

  • Yeni Kullanıcı
  • *
  • Karma: 1
Ynt: Yemek sektöründe LOGO kullanan forum üyesi???
« Yanıtla #3 : 26.12.2008, 14:41 »
Mutfaktaki ahçılardan ürün reçetelerini alacaksın ve günlük kaç kişilik ve ne yemeği yaptıklarına dair formlar soldurtacaksın.Sarf ettikleri ürünleri zaten onlar biliyordur.Logoda üretim işlemi gerçekleştirdikten sonra,ortaya çıkan planlanan ve gerçekleşen sarf,fire fişlerini karşılaştırıf aradaki farkları düzeltmek kaydıyla sistemi kullanabilirsin...

Çevrimdışı zamzam

  • Logo Kullanıcısı Pro
  • ***
  • Karma: 0
Ynt: Yemek sektöründe LOGO kullanan forum üyesi???
« Yanıtla #4 : 26.12.2008, 17:05 »
Mutfaktaki ahçılardan ürün reçetelerini alacaksın ve günlük kaç kişilik ve ne yemeği yaptıklarına dair formlar soldurtacaksın.Sarf ettikleri ürünleri zaten onlar biliyordur.Logoda üretim işlemi gerçekleştirdikten sonra,ortaya çıkan planlanan ve gerçekleşen sarf,fire fişlerini karşılaştırıf aradaki farkları düzeltmek kaydıyla sistemi kullanabilirsin...

   Sayın evrenarpag biz iletişim kuramadık zannımca. Ben bu konuyu açarken elbette yemek listelerini ve reçetelerini nasıl temin edeceğimi öğrenmek için açmadım. Ürün reçetelerini nasıl girileceğinide...

   Burada anlatmak istediğim şey; Her yiğidin bir yoğurt yeyişi vardır siz bu yoğurdu nasıl yiyorsunuz...
   Malumunuz LOGO sadece yemek üretimi yapmak için üretilmemiştir. Yada sade üretim içinde üretilmemiştir.
  Ben aynı logoyu yıllardır toptan gıda sektöründede kullanıyorum.
 
     Örneğin ben gıda sektöründe asla sipariş bağlantısı olmayan bir fatura düzenlemiyorum. El terminalleri ile topladığım siparişleri Dağıtım emri ile msevkiyata çıkarıyorum. Müşterilerimide lokasyonlarına göre ayırıp rut planları giriyorum. Yada satışlarımı şu kısım sıcak yapsın şu kısım soğuk yapsın diye ayırıyorum.
   
  Konu açmaktaki sebebim hergün aynı işleri yapan insanlar var ise onların tespit ettiği bir iş rotaları mutlaka vardır. İşleri gün geçtikçe daha profesyonel yapabilirler.
   
    Sorularımdan bir tane örnek vereyim. Günlük 6000-7000 adet civarında yemek üretimi yapan bir firmayız. Bütün müşterilerimin aylık bir menüleri var. Her sabah geldiğimde hangi yemekten ne kadar üretim yapmalıyım kararını vermek için müşterilerinize o gün giden yemekleri siparişmi giriyorsunuz. Bekleyen siparişler kadarmı üretim planlıyorsunuz? Üretim sonrası bu siparişleri irsaliye ile sevkedip ay sonlarında toplumu fatura ediyorsunuz.

    Umarım daha açıklayıcı olabilmişimdir...


Çevrimdışı whiterose55

  • Yeni Kullanıcı
  • *
  • Karma: 1
Ynt: Yemek sektöründe LOGO kullanan forum üyesi???
« Yanıtla #5 : 26.12.2008, 18:58 »
  Sorun deği;l aslında logo'yu nasıl kullanıyorsunuz.
 Örneğin sürekli aynı sayıda yemekler gönderdiğiniz yerler var. Bu müşterilerinize hergün sipariş mi giriyorsunuz?
 Sonunda bekleyen siparişler kadar üretim gerçekleştirip dağıtım emri ile sevkiyatmı yapıyorsunuz.

   Üretimi neye göre yapıyorsunuz?

 

  Kısaca günlük işlerinizi nasıl takip ediyorsunuz. Bir işi en iyi bilen o işi yapan kişidir...


Üretimi neye göre yapıyorsunuz sorunuzu cevaplamıştım ama, malesef anlayamamışsınız.

Tekrar açıklıyorum,

1. Yapmış olduğunuz yemeklerle-satmış olduğunuz yemek miktarları farklı olabilir.Günlük 5000 yemek yapabilirsiniz fakat 4.900 adet satabilirsinizde.Yani bu cümleden şu anlaşılıyor,sipariş -satış-.... üzerinden üretim yapmaya kalkarsanız,doğal sonuç olarak eğer stok tutuyorsanız ,stoklarınız tutmayacaktır.

2. Müşterilerinize fatura kesme işleminiz karşılıklı yapmış olduğunuz anlaşmaya bağlıdır.İster günlük,ister haftalık,ister aylık....Genellikle aylık olur....