Mutfaktaki ahçılardan ürün reçetelerini alacaksın ve günlük kaç kişilik ve ne yemeği yaptıklarına dair formlar soldurtacaksın.Sarf ettikleri ürünleri zaten onlar biliyordur.Logoda üretim işlemi gerçekleştirdikten sonra,ortaya çıkan planlanan ve gerçekleşen sarf,fire fişlerini karşılaştırıf aradaki farkları düzeltmek kaydıyla sistemi kullanabilirsin...
Sayın evrenarpag biz iletişim kuramadık zannımca. Ben bu konuyu açarken elbette yemek listelerini ve reçetelerini nasıl temin edeceğimi öğrenmek için açmadım. Ürün reçetelerini nasıl girileceğinide...
Burada anlatmak istediğim şey; Her yiğidin bir yoğurt yeyişi vardır siz bu yoğurdu nasıl yiyorsunuz...
Malumunuz LOGO sadece yemek üretimi yapmak için üretilmemiştir. Yada sade üretim içinde üretilmemiştir.
Ben aynı logoyu yıllardır toptan gıda sektöründede kullanıyorum.
Örneğin ben gıda sektöründe asla sipariş bağlantısı olmayan bir fatura düzenlemiyorum. El terminalleri ile topladığım siparişleri Dağıtım emri ile msevkiyata çıkarıyorum. Müşterilerimide lokasyonlarına göre ayırıp rut planları giriyorum. Yada satışlarımı şu kısım sıcak yapsın şu kısım soğuk yapsın diye ayırıyorum.
Konu açmaktaki sebebim hergün aynı işleri yapan insanlar var ise onların tespit ettiği bir iş rotaları mutlaka vardır. İşleri gün geçtikçe daha profesyonel yapabilirler.
Sorularımdan bir tane örnek vereyim. Günlük 6000-7000 adet civarında yemek üretimi yapan bir firmayız. Bütün müşterilerimin aylık bir menüleri var. Her sabah geldiğimde hangi yemekten ne kadar üretim yapmalıyım kararını vermek için müşterilerinize o gün giden yemekleri siparişmi giriyorsunuz. Bekleyen siparişler kadarmı üretim planlıyorsunuz? Üretim sonrası bu siparişleri irsaliye ile sevkedip ay sonlarında toplumu fatura ediyorsunuz.
Umarım daha açıklayıcı olabilmişimdir...