1.60.00.00 Versiyon

Gönderen Konu: 1.60.00.00 Versiyon  (Okunma sayısı 1265 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı KORKUTTUNCKOL

  • LOGO Bayi
  • Logo Kullanıcısı
  • *****
  • Karma: 2
1.60.00.00 Versiyon
« : 24.01.2007, 01:29 »

Erdoğan bey ;

Kolay gelsin.Döküman konusunda bizi bilgilendirilmisiniz.?
Şimdiden teşekkürler...

Çevrimdışı Erdoğan

  • Logo Sistem Administrator
  • Logo Uzmanı
  • *****
  • Karma: 27
  • Bilgi Paylaşıldıkca Değer Kazanır.
Ynt: 1.60.00.00 Versiyon
« Yanıtla #1 : 24.01.2007, 02:29 »
Selamlar
Henüz sürümün internete yüklemesi yeni gerçekleşti.23-01-2007 23:51 gibi ftp ye konuldu.
 sürüm dökümanı elimize ulaşmadı. Döküman elimize ulaşır ulaşmaz foruma konulacaktır.
Kolay Gelsin
« Son Düzenleme: 24.01.2007, 02:41 Gönderen: Erdoğan »

Çevrimdışı KORKUTTUNCKOL

  • LOGO Bayi
  • Logo Kullanıcısı
  • *****
  • Karma: 2
Ynt: 1.60.00.00 Versiyon
« Yanıtla #2 : 24.01.2007, 09:12 »

Merhaba Erdoğan Bey ;

Kusura bakmayın Yükleme tarihine bende bakmadım.Şimdiden tekrar teşekkürler iyiki varsınız.

Kolay gelsin...

Çevrimdışı clementine

  • LOGO Bayi
  • Logo Kullanıcısı
  • *****
  • Karma: 3
Ynt: 1.60.00.00 Versiyon
« Yanıtla #3 : 24.01.2007, 12:33 »
Tiger  1.60.00.00  Yükleme İçerikleri
 
1.   Satınalma Teklif Yönetimi modülü geliştirilmiştir. Satınalma Talepleri, Satınalma Emirleri, Satınalma Teklifleri ve Satınalma Sözleşmelerinin takibini sağlayan bu özellik hakkındaki detaylar ilgili destek dokümanından edinilebilir. 
 
2.   Teminat Yönetimi modülü geliştirildi. Alınan ve Verilen Teminatlar ile Mektup , Nakit, Çek/Senet , İpotek ,Hisse Senedi vb türlerin takibini sağlayan modül hakkındaki ayrıntılar ilgili destek dokümanından edinilebilir.
 
3.   Fiş kayıtları içerisinde kullanılan malzeme kartlarının değiştirilebilmesi için Malzeme Hareket Aktarımı özelliği sağlanmıştır. Bu özellik ile ilgili detaylar sürüm bilgi dokümanlarından elde edilebilir.
 
4.   Programda yer alan pop-up menü seçeneklerinde en çok kullanılan seçeneklerin listelenmesi sağlanmıştır. Bu şekilde Fiş ve Kart liste pencerelerinde yalnızca daha önce kullanılan seçenekler ile Tümü seçeneği listelenecek , ilgili seçeneklerin seçimi hızlanacaktır. 
 
5.   Ctrl-F tuşu ile açılan Metin Arama özelliği penceresinde düzenleme yapılmıştır. Browserlarda belli kolon başlıkları seçilerek arama yapılabilecektir.
 
6.   Operasyon bazında aynı işin yüklenebileceği birden fazla iş istasyonuna iş yükünün dağılımının sağlanabilmesi amacıyla operasyon kartları başlık bölümüne “Dağıtım Tipi” bilgisi eklenmiştir.Ayrıca operasyon satırlarında iş istasyonlarının hangi koşullarda kullanılması gerektiğine olanak sağlayan koşul alanı konulmuştur. Böylelikle operasyona bağlı iş istasyonlarının başlangıç tarihi ve öncelik kriterleri sonrasında, istasyon bazında üreticek ürün miktarı veya operasyonel bazla toplam üretilecek malzeme miktarı üzerinden iş istasyonunun belirlenmesi sağlanacaktır. Bu özellik ile ilgili detaylar sürüm bilgi dokümanlarından  edinilebilir.
 
7.   Mali Dönem Bağımlı çalışılan firmalarda önceki yıllarda kaydedilen ve henüz bankadan tahsilatı yapılmamış bloke durumdaki sliplerin tahsil edilebilmesi için; Kredi Kartı Fiş Tahsilatı penceresinee dönem seçimi eklenmiştir. Bu özellik ile ilgili detaylara bu sürüme ait bilgi dokümanlarından ulaşılabilir.
 
8.   Dövizli çek senetlerde yalnızca bankada tahsil işleminde bulunan Tahsilat Kuru seçeneği Portföyde tahsil ve Ciroda tahsil işlemleri arasına da eklendi. Buna bağlı olarak cari hesap kur farkı hesaplama işleminde de tahsilat kurunun dikkate alınması sağlandı. Ayrıca tahsil edilmiş bir çek veya senet için kur farkı hesaplama işlemi çalıştırıldığında  tahsilat kuru-fişin kuru kadar bir kur farkı hesaplanması sağlandı.
 
9.   Cari Hesap Ekstresi raporuna Vadesi Gelmemiş Çeklerin Değerlemesi / Evet-Hayır filtresi eklenmiştir. Filtre “Evet” olduğunda vadesi gelmemiş çekler rapor tarihindeki kurdan değerlenerek YTL cinsinden gösterilir. Tahsil edilmiş çekler ise tahsilat kurundan değerlenir.
 
10.   Borç Takip raporunda dövizli hareketlerle kapatılacak çek/senet tahsil edilmişse, filtrede tahsildeki kurun dikkate alınması sağlandı. Bu amaçla borç takip raporuna “Vadesi Gelmemiş Çekler Değerlenecek” filtresi eklendi.
 
11.   Borç takip raporunda rapor tarihi dışında kalan kapatan hareketlerinde dikkate alınması için “Rapor Tarihi Dışındaki Kapatan Hareketler Listelenecek” filtresi eklendi.
 
 
 
 
12.   Borç Takip/Yaşlandırma ve Özet Adat raporlarında işlem tarihi filtresi grup filtresinden aralık filtresine dönüştürüldü. Bu şekilde belli bir tarih aralığındaki işlemlerin raporda dikkate alınması sağlanmıştır.
 
13.   Borç Yaşlandırma raporuna referans tarihi filtresi eklenmiştir.Bu filtre ile yaşlandırma başlangıcının günün tarihi yerine referans tarihi olarak dikkate alınması sağlanmıştır.
 
14.   Borç Takip raporunda ortalama vade hesabında çek /senet statü değişiklikleri ile oluşan dekontların dikkate alınıp/alınmaması Ç/S Bağlantılı C/H Fişleri Hesaplamalara =Dikkate Alınsın/Alınmasın filtresi eklenmiştir.
 
15.   Borç Takip ve Özet Adat raporunda vade farkı hesaplamasında her zaman cari hesap kartındaki ödeme planını dikkate alabilmesi için Faiz Oranları = Cari Hesap Kartından Okunacak / Hareketlerden Okunacak filtresi seçeneği eklenmiştir..
 
16.   Personel Ödemeleri Raporu çalıştırıldığında İnsan kaynakları/Bordro kullanıcı adı ve şifresinin sorgulanması sağlandı. Böylelikle raporun İnsan kaynakları/Bordro kullanıcısının yetkili olduğu işyerlerine göre çalışması sağlandı.
 
17.   Maliyetlendirme Servisi işleminde tarih aralığı verilebilmesi sağlanmıştır. Böylelikle belli bir tarih aralığına bağlı olarak servis çalıştırılabilecektir.
 
18.   Toplu Gerçekleşen Üretim emirleri hesaplama işleminde performans iyileştirmesi yapılmıştır. Ayrıca maliyet hesaplamasına hız kazandırmak amacıyla “YM’ler için hesaplanan maliyetler kullanılsınEvet/Hayır” filtresi eklenmiştir.Bu filtre ile birlikte üretim emir maliyet hesaplama aşamasında alt seviyede YM için bulunan maliyet rakamının üst seviye için tekrar hesaplanmadan kullanılmasına olanak sağlamaktadır. Böylelikle her YM için bir kez hesaplama yapılmış olacak , üst seviyelerde bu maliyet rakamı kullanılacaktır. Genel anlamda Maliyet Muhasebesi uygulamalarıyla ilgili bilgi dokümanı oluşturulmuştur. Bu dokümandan faydalanılabilir.
 
19.   Mamul maliyeti hesaplanırken ilgili mamul için yapılan sarfın maliyetini dikkate alması gerekirken o üretim emri için yapılan toplam sarf tutarının ortalaması alarak hesaplanıyordu . Bu amaçla Ticari Sistem Yönetimi Üretim Kontrol parametrelerine Üretim Emri Maliyet Hesaplamada Periyod Dikkate Alınacak = Evet/ Hayır parametresi eklendi.
 
20.   Maliyet muhasebesi periyodunu aşan üretim emirlerine ait gerçekleşen fişlerin muhasebeleştirilebilmesi için yeni parametre ve muhasebeleştirme filtreleri eklenmiştir.
 
Ticari Sistem Yönetimi-Üretim Kontrol parametrelerine Üretim Emri Gerçekleşen Maliyetler: Üretim Emri bazında muhasebeleşsin / Malzeme fişi bazında muhasebeleşsin seçeneği eklenmiştir. Malzeme fişi bazında muhasebeleşsin seçimi yapılması durumunda,      Üretim emirleri / Gerçekleşen Maliyetleri Muhasebeleştir ve Muhasebeleştirme / Üretim Emri İşlemleri / Gerçekleşen İşlemler’e aşağıdaki filtreler eklenmiştir.
 
Malzeme Fişleri Tarih Aralığı
Malzeme Fişleri İşyeri No
Malzeme Fişleri Bölüm No
Malzeme Fişleri Ambar No
Malzeme Fişleri Fiş No
Malzeme Fişleri Fiş Özel Kodu
Malzeme Fişleri Fiş Yetki Kodu
Malzeme Fişleri Fiş Türü
 
21.   Toplu Gerçekleşen Genel Gider Hareketi Oluşturma ve Toplu Planlanan Genel Gider Hareketi Oluşturma işlemlerine İş Emri Gerçekleşen/Planlanan Başlangıç veya Bitiş Tarihi filtresi eklenmiştir..
 
22.   Standart Reçete maliyeti hesaplanırken; SYM’ler için Standart Reçete Maliyeti seçildiğinde, SYM reçetesinin genel gideri dikkate alınmıyor sadece ana ürün reçetesinin genel gideri hesaplanıyordu, Düzeltildi.
 
23.   Seri/Lot/Stok Yeri kullanılan faturalarda inceleme işlemlerinin performansını arttırmak amacıyla fatura menüsüne İncele (Seri/Lot/StokYeri Takipsiz) seçeneği eklenmiştir.Bu seçenek kullanıldığında faturanın Seri/Lot/StokYeri  bilgileri listelenmeden incelenebilir.
 
24.   Birimli Barkod okutulduğunda miktar alanının küsüratının hesaplanması için malzeme kartı birimler tabına ondalık hane alanı eklenmiştir. Detaylı bilgi “Barkod Düzenlemeleri_Rev1” dokümanından incelenebilir.
 
25.   Lot/Seri Envanter Raporunda İptal edilen faturalar, eski tarihli alınan raporda envanter miktarını etkiliyordu, Düzeltildi.
 
26.   Çıkış hareketleri üzerinden ulaşılan seri/lot bilgileri seçim penceresinde Tarih ve Koda göre sıralama yapılabilmesi sağlanmıştır.
 
27.   Muhasebe fiş satırı içerisinde hesap kodu kopyalanarak satır girişi yapılması durumunda hesap toplamları menüsü açıkmış gibi davranılıyor ve performans yavaşlığına neden oluyordu, Düzeltildi.
 
28.   Fiyat kartlarının Excel'den aktarımında ödeme planı kodunun da aktarılabilmesi sağlandı.
 
29.   Fiyat Farkı faturası (Stok tutarları:Azaltılacak) hareketi olan cari hesaplarda kur farkı hesaplaması sonrası oluşan tutarlar hatalıydı.Düzeltildi.
 
30.   Fiyat farkı faturalarında Stok tutarları:Azaltılacak/Artırılacak seçimine bağlı olarak F9-Muhasebe kodları penceresinde Malzeme ve KDV ayakları ters listeleniyordu, düzeltildi.
 
31.   Alınan Fiyat Farkı Faturasına KDV Düzenleme özelliği eklenmiştir..
 
32.   Analitik Bütçe modulunde ödenek hesaplarının yılsonu kapanışlarının yapılabilmesi amacıyla Kapanış fişi türünün Analitik Bütçe modulu açıkken de kullanılabilmesi sağlanmıştır. 
 
33.   Personel Entegrasyonunda Borç tiplerine entegrasyon yapılması sağlanmıştır.
 
34.   BA ve BS formlarında satış iadelerin alım, alım iadelerin satış gibi listelenmesi sağlanmıştır.
 
35.   Müşteri çekinin iadesi sırasında oluşan borç dekontunun vade tarihinin ; çekin vade tarihi ile aynı olması sağlanmıştır.
 
36.   Ödemeli Sipariş üzerinden faturala ile fatura oluşturulduğunda, bu faturanın iadesi yapılırsa borç takibe yansımıyordu, Düzeltildi.
 
37.   Rusya mevzuatına göre farklı olarak uygulanan vergi mevzuatlarına göre amortisman tablosu hesaplamaları eklenmiştir.
 
38.   Rusya mevzuatı uyumlu Logo IK setinden Unity’ye entegrasyon yapıldığında Federal Bütçe kesintileri muhasebeleştirilemiyordu, muhasebeleşmesi sağlandı.
 
39.   Kasadan borç geri ödemesi yapıldığında borç işlemi seçimi yapılan ekranda toplam borç, geri ödeme tutarı yazıyor ancak borç işlemi seçildiğinde borcun ana tutarı fişe geliyordu. Kalan geri ödeme tutarı gelecek şekilde düzeltildi.
 
40.   Otomatik birim fiyat güncelleme seçeneği kullanıcı uyarılacak iken; ticari işlem gruplarına göre eklenmiş birim fiyatlar, irsaliye başlığında ticari işlem grubu kodu manul yazıldığında satırlara geliyor ancak irsaliye toplamlarını güncellemiyordu, irsaliye toplamının güncellenmesi sağlandı.
 
41.   İki Tarih Arası Karşı Hesap Mizanında hesap kodu filtresi kullanıldığında ilgili tarih arasında o hesaba ait tüm karşı hesaplar ve tutarların listelenmesi sağlandı. Ayrıca hesapların tarih aralığı başlangıcına kadar olan karşı hesap toplamlarınında  devir olarak gelmesi sağlanmıştır.
 
42.   Devir ile gelen Konsinye Çıkış İrsaliyesinde seri/lot kullanılmış ise fiş üzerinde İade Al seçeneği ile konsinye çıkış iade irsaliyesi oluşturulamıyordu, kaydın oluşması sağlandı.
 
43.   Alacak Dekontu satırlarında Ödeme Planı değiştirildiğinde Ödeme Hareketleri Yenilenecektir. uyarısı geliyor. Bu uyarıya Tamam denince ödeme tahsilat penceresinde vade tarihi alanı boşalıyor ve borç takibe vade tarihi boş yansıyordu, düzeltildi.
 
44.   Malzeme/Malzeme Sınıf Ağacı'ndan yapılan kart değişiklikleri, karttan F3'le çıkılmasına rağmen kaydediliyordu, kaydedilmemesi sağlandı.
 
45.   Muhasebe fişi satırında hesap kodu kopyalama yöntemiyle oluşturulursa hesap dağılımı oluşmuyordu, düzeltildi.
 
46.   Muhasebe fişinde Masraf merkezi dağıtımı için yapılan katsayı hesaplaması, manuel girilen fişte farklı kopyalama sonucu oluşan fişte farklı hesaplıyordu, düzeltildi.
 
47.   Faturaya 10'dan fazla irsaliye bağlandığında satırlar birleştirilecek seçilerek form basıldığında "Satır Masraf Toplamı (yerel)" tutarı yanlış yazdırılıyordu, düzeltildi.
 
48.   Maliyet hesaplamasında maliyet servisi yapıldığından stok hareketlerinde OUTCOST alanı yasak edilmekte ve yasak ile birlikte malzeme kartları toplamlarıda güncellenmektedir. Bu güncelleme esnasında malzemeye ait ortalama değer YTL ve döviz tutarlarıda hesaplanmakta ve sayım fazlası fişi olması durumunda bu hesaplama sonrası tutarlar oldukça fazla çıkmakta ve overflow hatası alınmasına yol açmaktaydı, düzeltildi.
 
49.   Yerel para birimi ile RD ve ID bakiye türleri arasında borç/alacak farkı olması durumunda; tek bakiye devri sonucu oluşan cari açılış fiş satırında bakiye türünün yerel para birimine göre oluşması sonucu RD ve ID’nin borç alacak türü ters devrediliyordu. Bu durumdaki cari hesapların çift bakiye ile devredilmesi sağlandı.
 
50.   1.60.00 versiyonuyla birlikte WebTiger ürün paketlemesinde değişiklikler yapılmıştır.Tiger ürünü ile birlikte WebTiger Basic ve WebTiger Advance kullanılacak. Unity ürünü ile birlikte WebUnity Advance ürünü kullanılacak. 1.60.00 versiyon değişimi yapılırken WebTiger /Unity versiyon değişimlerinde aşağıdaki işlem adımlarının ürün isim değişikliklerinden dolayı bir seferliğine yapılması gerekmektedir.
 
•   Web uygulamasına ait dosyaların kullanılmadığı, task manager’dan kontrol edilmelidir
•   Eski bir versiyon yüklü ise; bu versiyon uninstall edilmelidir
•   Önceki versiyonda yaratılan virtual directory ve kataloglardaki dosyaları silinmelidir.
•   IIS restart edilmelidir
•   Yeni versiyona ait kurulum yapılmalıdır.
•   IIS restart edilmelidir.
•   Dcomcnfg içerisinde gerekli kontroller yapılmalıdır.

Çevrimdışı KORKUTTUNCKOL

  • LOGO Bayi
  • Logo Kullanıcısı
  • *****
  • Karma: 2
Ynt: 1.60.00.00 Versiyon
« Yanıtla #4 : 25.01.2007, 12:37 »

Çok teşekkür ederiz.Kolay gelsin...