LOGO Ürünleri Memnuniyetsizliği.

Gönderen Konu: LOGO Ürünleri Memnuniyetsizliği.  (Okunma sayısı 930 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı LEOPARD

  • Yeni Kullanıcı
  • *
  • Karma: -1
LOGO Ürünleri Memnuniyetsizliği.
« : 29.02.2008, 13:08 »
Merhaba arkadaşlar,

Şikayetler ve Öneriler kısmı www.logodestek.gen.tr sitesi için ama ben kullandığımız programlarda neyi yada neleri beğenmediğimizi bir başlık altında toplamamız düşüncesindeyim. Başlık belkide yanlış yerde açıldı. Bu yüzden taşınacak yada silinecektir. Bu yüzden ben hemen Tiger2 programı hakkındaki şikayetimi yazayım.

Bir çok defa LOGO destek hizmetlerini aramama rağmen, sıkıntım hakkında kayıt işlemi yaptırmama rağmen hala bir çözüm yada bir geri dönüş yapılmadı. Program hakkındaki şikayetlerimden biri takip eden arkadaşlar hatırlayacaktır, Malzeme kodu alanının 24 karakterden 40 karaktere çıkarılmasıdır.

Çevrimdışı mymecaz

  • Logo Sistem Administrator
  • Logo Uzmanı
  • *****
  • Karma: 5
  • Everything Will Be On The Nett...
Ynt: LOGO Ürünleri Memnuniyetsizliği.
« Yanıtla #1 : 01.03.2008, 13:39 »
karakter artırımı açıkçası bir logo problemi olarak görmüyorum. Tabiyki zaman zaman problemler olacaktır. ( özelliklede versiyon güncelelemelerinden sonra)

ancak bilmelisilniz ki bu program belli bir sektöre göre hazırlanmıyor. çok çeşit sektöre göre yazılıyor ve bu nedenle bir çok standartlar göz önüne alınıyor. 24 karakterdan 40 karaktere çıkması geneli düşündüğümüzde uygun bir çözüm olduğuna inanmıyorum. bu sayfalar arası etkileşimin kod kısmındaki ağırlığının yaklaşık %50 artması demektir ayrıca.

Ürün kodu alanı yerine açıklama alanları, özel kod alanları, grup kodu alanları... vb alanlar mevcut bu alanların fiilen kullanılması durumunda bir sorun yaşanacağını sanmıyorum.

Buna rağmen artırmak isterseniz yetkili bir LOGO bayinden yaptırabilirsiniz. LOD (Logo Object Designer) ile mümkün bu söylediğiniz.

Kolay gelsin

Çevrimdışı LEOPARD

  • Yeni Kullanıcı
  • *
  • Karma: -1
Ynt: LOGO Ürünleri Memnuniyetsizliği.
« Yanıtla #2 : 03.03.2008, 16:54 »
Evet, LOD ile yapılması mümkün ama bırakın çözüm ortağını logo nun kendisi bile tavsiye etmiyor. Bu işlemin database i etkileyeceğini ve bunun yapılmasının çok zor olduğunu söylüyorlar. Sebeb olarakta malzeme kod alanının başka bir çok tabloda kullanıldığını söylüyor. Tüm bu alanların düzenlemesini yapsanız bile, ben her versiyon değiştirdiğimde benim veri tabanımdaki tablo alanları yeniden LOGO nun standardına dönecektir ki buda çok yüksek ihtimalle veri kaybı demektir.

Ayrıca Tiger2 de bulunan grup kodu, özel kod vs. bu alanlar ile sorunumuz kesinlikle çözülememektedir. Akıllı kod sistemi kullanabilmemiz için malzeme kodu alanının mutlaka arttırılması gereklidir. Yada bu iş çığrından çıkacak ve ben Tiger2 nin standart kodlama sistemi olan 000000000000000000000001 den başlayarak devam edecem. Kodlama işleminde bu kadar çok sıkıntı çekmemiz standart bir ürünümüzün olmamasıdır. Müşteriye özel imalat yaptığımız için belirli bir standart yakalamamız mümkün değildir.

Herkese sevgiler saygılar...