2009 Devirde Sorun Yaşamamak için Yardımlarınızı Bekliyorum

Gönderen Konu: 2009 Devirde Sorun Yaşamamak için Yardımlarınızı Bekliyorum  (Okunma sayısı 812 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Exterider

  • Ziyaretçi
Merhaba Arkadaşlar

Olayın anlamanız için en başından anlatıyım Tiger 2 Programını kullanıyoruz YENİ .......... LTD.ŞTİ. diye programda bir firma açmışız 2008 yılında 2009 yılımızıda bu firma altında dönem olarak açtık 2008 yılında malzeme kartları açılırken AD. ve TK. birimseri malzemelere yanlış girilmiş yani TK. birim verilmesi gereken malzeme kartına AD. birim seti girilmiş 2008 yılında bunu sonradan fark ettik ve melzeme kartında değiştirmek istetik ama dağiştiremedik 2009 yılının dönemi açtığımızda malzemeler hareket görmediklerinden bunları düzelttik ama daha sonra başka bir sorunla karşılaştık sorun şuydu Malzeme daha önce hangi birim setin açılmışsa bunu düzelttiğimiz taktirde fiyat kartı eskisi gibi kalıyordu ve birim setleri uyuşmadığı için satış faturası keserken dağiştirilmiş malzeme seçildiğinde fiyat vermemekte idi bu fiyat kartlarını yarine yeni kartlar oluşturduk eski fiyat kartlarını Kullanım Dışına attık Şimdi Sorum Şu Kullanım Dışına attığımız bu eski Fiyat kartlarını silersek 2008 ve 2009 dönemleri bir birine bağlı olduklarından 2008 yılına herhangi bir sorun yaşarmıyım.

Selametle

"2009 Devirde Sorun Yaşamak için Yardımlarınızı Bekliyorum" olan konu başlığı "2009 Devirde Sorun Yaşamamak için Yardımlarınızı Bekliyorum" olarak değiştirilmiştir.
« Son Düzenleme: 21.01.2009, 10:12 Gönderen: LsuErsoy »

Çevrimdışı zamzam

  • Logo Kullanıcısı Pro
  • ***
  • Karma: 0
  Alış ve satış fiyatlarında fiyat değiştirmek istediğimde kullanılan fiyatın son kullanım tarihini değiştirip yeni fiyat kartı ekleyerek son kullanma tarihini dönem sonu yapıyorum. Böylece zam ve indirim hesaplarını daha net yapabiliyorum.
  Kapanan dönemde fiyat değişikliğinin size bir sakıncası olacağını sanmıyorum.

Exterider

  • Ziyaretçi
Merhaba Benim sorunum belittiğim gibi fiyat kartındaki Birim setine değiştirememem ve kullanım dışına attığım  kartları sildiğim taktirde bir sorunla karşılaşacakmıyım bunu öğrenmek istiyorum

Exterider

  • Ziyaretçi
yaokmu yardım edecek

Çevrimdışı Erdoğan

  • Logo Sistem Administrator
  • Logo Uzmanı
  • *****
  • Karma: 27
  • Bilgi Paylaşıldıkca Değer Kazanır.
Selamlar
Fiyat kartları firma bağımlı dönem bağımsız olduğu için sorun yaşarsınız ;)
Fiyat kartlarındaki birimlerle stoklarda değiştirdiğiniz birimleri uyumlu hale getirmeniz için ITEMS Tablosundaki unitsetref kolonuyla ilgili birim setini bulmak ve bu birim setindeki fiyat kartında kullanılan UNITSETL Tablosundaki ilgili referansı (LOGICALREF) 1.,2.birim vb.. referansı PRCLIST Tablosundaki UOMREF Kolonuyla ilişkilendirmek.
Eğer böyle bir işlem yaparsanız tekrar eski kartlarınızı kullanabilirsiniz. ;) Ve fiyat kartlarınızın birimlerinide uygun olarak değiştirebilirsiniz.
Bununla ilgili ya siz müdahale ederek yada en yakın Logo bayisinden destek alabilirseniz sıkıntınızı çözebilirsiniz.
Kolay Gelsin

Exterider

  • Ziyaretçi
Hocam Cevap için Teşekkürler