Lot Mİktarlarında Karışıklık

Gönderen Konu: Lot Mİktarlarında Karışıklık  (Okunma sayısı 2149 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı gulkorkmaz

  • Yeni Kullanıcı
  • *
  • Karma: -1
Lot Mİktarlarında Karışıklık
« : 04.11.2006, 15:02 »
Üretim emrinde hızlı gercekleşen miktar girişinde, elimde o üretim emrine ait bütün yarımamul ve hammaddeler gereğinden fazla olmasına rağmen lot numaraları karışıklığı nedeniyle yeterince giriş hareketi bulunamamıştır diye bir uyarı alıyorum. ancak bunu 2-3 üretim emrinde bir yapıyor. bir query ile lot kayıtlarını düzenlemek zorunda kalıyorum sürekli. Bu hatayla karşılaşmamda yapılanlarla ilgili bir yanlışlıkmı var diye düşünüyorum ancak olmadığına emin oldum sayılır. Lot numarlarındaki bu karışıklığın nedenleri nedir? Girişlerle ilgili olmadığınada eminim çünkü üretim emri girdileri bir satış fişnde lotları doğru şekilde getiriyor. Lot hareletlerindeki miktarlar doğru ancak yinede arada bir boyle bir hatayla karşılaşıyorum. Nedenini yada çözümünü bilenlerden yardım bekliyorum. Şimdiden teşekkürler..

Çevrimdışı Erdoğan

  • Logo Sistem Administrator
  • Logo Uzmanı
  • *****
  • Karma: 27
  • Bilgi Paylaşıldıkca Değer Kazanır.
Ynt: Lot Mİktarlarında Karışıklık
« Yanıtla #1 : 06.11.2006, 10:37 »
selam
lot işlemleri sltrans tablosunda tutuluyor ve malzemelerde üretim emri başladığında paremetresi seçili ise eğer üretim emri devam ediyor konumundayken sarf fişleri oluşuyor ama üretimden giriş ise tamamlandı konumundayken oluşuyor üretimden giriş ve sarf ancak sym seçili olduğunda aynı anda oluşabiliyor.
şimdi gelelim sorunun kaynağına normal olarak devam ediyor konumundayken bile sarf için lot bilgilerini otomatik oluştur olarak bir parametreye bağlı bu kontrol ayrıca yapılması gereken bir kontrol gibi duruyor. ve diyelimki sizin seçeneğiniz üretim emri başladığında seçili devam ediyor konumunda bir fiş açılıyor bu fiş sarf olarak henüz kayıt yapmadan tabloya yazıyor. yani transact ta rolback kaydı iptal ettiğinizde devreye giriyor ve kayıt siliniyor. REMAMOUNT ta ana birim üzerinden ve REMLNUNITAMNT tada satırdaki miktar üzerinden kalan miktar yazıyor. böyle bir durumda faturalanmış gözüken irsaliyelerin durumundaki gibi bir problem söz konusu sürekli karşılaştığımız bir sorun olmaz ama yer yer karşılaşırız.
dolayısı ile hızlı gerçekleşen miktar girişide devam ediyor konumundayken oluşturuluyor. yani önceden oluşan bir sarf fişinden sonra oluyor bu durum.sistem algoritması böyle kurgulandığı için eğer sorunsuz bir hızlı gerçekleşen miktar girişi oluşturulacaksa malzeme çekişinin yapılmayacak olarak işaretlenmesi soruna bir çözüm oluşturabilir.
eğer sık karşılaşılan bir durumsa relationship ten önce devreye girecek bir triger tanımlamak köklü bir çözüm olur. oracle da before triger var sql de yok ama yinede böyle bir triger tanımlamak olanaklıdır.
sevgiler
« Son Düzenleme: 06.11.2006, 10:41 Gönderen: erdoğan »

Çevrimdışı gulkorkmaz

  • Yeni Kullanıcı
  • *
  • Karma: -1
Ynt: Lot Mİktarlarında Karışıklık
« Yanıtla #2 : 08.11.2006, 11:15 »
Otomatik malzeme çekişini kullanmıyoruz yani yapılmayacak olarak seçili. Üretim emrinin herhangi bir durum değişikliğinde sarflar ve üretimden girişler oluşmuyor yani giriş ve çıkışlar hızlı gerçekleşen miktar girişinden reçete formülüne göre ana ürün miktarı üzerinden yapılıyor. Karışıkılığa mahal vericek herşeyden kaçınmamıza rağmen yani hiçbir problem görünmemesine rağmen lotlar yüzünden miktarları yetersiz görüyor. Bu durumda sizinde söylediğiniz gibi uygulamadan kaynaklı bir hata yok.Teşekkür ederim :)))

Çevrimdışı Erdoğan

  • Logo Sistem Administrator
  • Logo Uzmanı
  • *****
  • Karma: 27
  • Bilgi Paylaşıldıkca Değer Kazanır.
Ynt: Lot Mİktarlarında Karışıklık
« Yanıtla #3 : 08.11.2006, 11:57 »
selam
malzeme kartında lot büyüklükleri bölünebilir olup olmaması ve fabrika parametlerinde lot un fifo veya lifoya göre olması malzeme çekişinde önemli oluyor.
lot hareketlerinin otomatik oluşturulmasıda fabrika paremetlerindeki bu seçeneğe bakıyor. bu seçenekle oynayın. Çünkü sorunun gerçek kaynağı bu alandan yansıyor. ve elde olan lotlar (0 dan büyükse) birden çok lot a fifo veya lifoya göre yansıyabiliyor.