Lks2 1.55.xx Versiyonundaki yenilikler ve Özellikler

Gönderen Konu: Lks2 1.55.xx Versiyonundaki yenilikler ve Özellikler  (Okunma sayısı 2667 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Murat

  • Logo Kullanıcısı
  • **
  • Karma: 1
  • Konusmak ihtiyac olabilir, ama susmak bir sanattir
LKS2 1.55.00.00  YÜKLEME İÇERİKLERİ

1.   5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununda belirtilen Analik Bütçe Sınıflandırması ve Bütçe Kodlaması ile ilgili düzenlemeleri içeren Analitik Bütçe uygulaması kullanıma sunulmuştur. Analitik Bütçe ek modul olacaktır. Analitik Bütçe uygulaması özellikleri ile ilgili detaylara bilgi dokümanlarından ulaşılabilir.

2.   Devir işlemlerinde düzenlemeler yapılmıştır. Maliyet hesaplaması yapılmadan stok devir yapılması sağlanmıştır. Ayrıca firma kopyalamada satıcı-cari hesap bağlantısı bilgilerinin taşınması sağlanmıştır. Devir ile ilgili yapılan düzenlemelerin detayları Devir dokümanlarında mevcuttur.

3.   Kampanya uygulamalarında  BTWNDATE fonksiyonunun kullanılabilmesi sağlanmıştır. Bu fonksiyon ile belli bir tarih aralığına ait Cari hesabın alım/satım tutar ve miktarına yönelik koşullar tanımlanabilecektir. Detaylı bilgi için Kampanya bilgi dokümanları incelenmelidir.
Örnek kullanım şu şekilde olacaktır:

BTWNDATE(DATE(GG,AA,YYYY),DATE(GG,AA,YYYY),"Standart Alan")
 
Standart alan:
Satırlar = P8-P15
Genel   = P47-P48
   
(Shop Manager)

4.   Kredi Kartı geri ödeme planlarında Tutar hesaplamasının Brüt seçilmesi durumunda Vade Farkı komisyonunun Brüt Tutar üzerinden düşülmesi sağlanmıştır. Bu durumda mevcut Vade Farkı Komisyon oranının Banka Geri ödeme hareketleri raporunda  dikkate alınması sağlanmıştır. Buna bağlı olarak Banka Geri Ödeme Hareketleri raporuna Beklenen Vade Farkı Komisyonu kolonu eklenmiştir.  (Shop Manager)

5.   Müstahsil Makbuzu için borsa payının uygulanacağı “Borsa Kesintisi Tavan Değeri” nin girilebilmesi sağlandı. Ticari Sistem Yönetimi\Müstahsil Parametreleri’ne “Borsa Kesintisi Tavan Değeri” alanı eklenmiştir. Müstahsil Makbuzunda Borsa oranı ne olursa olsun değerin bu parametrinin üstüne çıkması engellenebilecektir. 

6.   Fason Hizmet uygulamasında KDV Tevkifat oranlarının parametrik olarak girilebilmesi sağlanmıştır. Bu kapsamda programa aşağıdaki alanlar eklenmiştir.

Ticari sistem yönetimi\Tanımlar\Satınalma parametrelerine; Tevkifat Payı ve Tevkifat  Paydası öndeğer alanı eklendi.
Ticari sistem yönetimi\Tanımlar\Satış ve Dağıtım parametrelerine; Tevkifat Payı ve Tevkifat  Paydası öndeğer alanı eklendi.
Alınan ve Verilen Hizmet Faturası F9 Fatura Parametreleri penceresine; Tevkifat Oranı (Pay/Payda) alanı eklendi.

7.   Ayrıntılı Alım/Satış Raporunda performans iyileştirmesi yapılmıştır.

8.   Muhasebe fişlerinde , fiş içerisine Değiştir ile girip shift-delete ile satır silinmesi durumunda işlemin sonuçlanması sağlanmıştır.

9.   Kasadan yapılan Personel Borç Geri ödemelerinin Bordro rapor toplamlarına yansıması sağlanmıştır.

10.   Aynı numaralı Fiyat Farkı faturası eklenmek istenmesi durumunda, numara kontrolü mesajı vermesi sağlanmıştır.

LKS2 1.55.02  YÜKLEME İÇERİKLERİ

1.   Barkod ile ürün seçiminde barkod numarasının bulunamaması halinde MS Windows’un Default Beep sesinin uyarı olarak kullanımı sağlanmıştır. Konuyla ilgili detaylar bu sürüm ile birlikte oluşturulan Barkod Düzenlemeleri dokümanında anlatılmıştır.

2.   Malzeme kartlarında bir birim için tanımlanan barkod sayısı 1’den 3’e çıkartılmıştır. Konuyla ilgili detaylar Barkod Düzenlemeleri dokümanında anlatılmıştır.

3.   Birimli Barkod etiketlerinin okutularak hem ürünün seçilmesi hem de miktarının okutulabilmesi ve miktar alanına yazılması sağlanmıştır. Konuyla ilgili detaylar Barkod Düzenlemeleri dokümanında anlatılmıştır.

4.   Malzeme sınıfı kartlarında barkod numarası tanımlanabilmesi ve fişlerde malzeme sınıfı kartının barkod numarasından çağrılması sağlanmıştır. Konuyla ilgili detaylar Barkod Düzenlemeleri dokümanında anlatılmıştır.

5.   Fatura ve İrsaliye browserlarına İade et seçeneği eklenmiştir. Bu seçenek ile iade edilmek istenen faturanın satırlarına uygun iade fişi kesilir. Böylelikle fiş üzerinden doğrudan iade işlemi yapılabilecektir. Oluşan İade fişinin satırlarında iade tipi Giriş/Çıkış maliyeti olarak atanır. İade fişine yapılacak İndirim/Promosyon ve Net tutar aktarımları ile ilgili Ticari Sistem Parametrelerine yeni seçenekler eklenmiştir.

6.   Cari hesap kart listesi üzerinden ulaşılan hareketler penceresinde kredi kartı fişlerinin açıklamalarının listelenmesi sağlanmıştır.

7.   Kısayol tuşlarının kullanımının kullanıcı yetkilerine göre çalışması sağlanmıştır.

8.   Muhasebe Ayrıntılı Fiş Listesi raporunda Muhasebe Hesap Kodu filtresinin dikkate alınması sağlanmıştır.

9.   Detaylı Ortalama Vade Raporunda İşlem türü filtresindeki seçenekler düzenlendi.

10.   Toplu Fiş Gönderimi işleminde İrsaliyeler için sadece ilgili cari hesaplara mail ile gönderim yapılması sağlandı.

11.   Cari hesap Virman fişlerinde manuel olarak Ödeme tarihi girilebilmesi sağlandı.

12.   Rezerve edilmiş olan sipariş satırlarının irsaliyeye sevk edilmesi durumunda negative seviye kontrolunun  çalışması sağlandı.

13.   Aynı numaralı Vade Farkı Faturası kaydedilmek istenildiğinde programın mesaj vermesi sağlandı.

14.   Parçalı ödeme planı tanımlanması durumunda kullanılan parametrelerin Masraf satırlarına ait KDV tutarlarını dikkate alması sağlandı.

15.   Alınan Sipariş Fişleri browserında Sipariş Fiş Özel kod filtresinde seçim penceresinde Alınan Sipariş fişi özel kodlarına ulaşım sağlandı.

16.   Muhasebe parametrelerinden Muhasebe Hesap Kontrolu yapılacak parametresinin kaydedilmesi sağlandı.

17.   Yevmiye Defteri raporunda veri alanlarında EMFLINE tablosuna ulaşım sağlandı. Böylelikle raporda fiş satır bilgileri ile ilgili alanların seçilebilmesi ve listelenmesi sağlandı.

18.   Hızlı Üretim fişleri İhtiyaç Listesi raporu miktar listelemiyordu. Raporda ihtiyaç miktarlarının listelenmesi sağlandı.

19.   Fatura XML aktarımları sonucunda SMM Muhasebe kodlarının gelmesi sağlandı.

20.   Shop Manager’da Ticari İşlem Grubu kullanımı açıldı.

21.   SKONSOL’da malzeme kartları listesine ulaşıldığında genel malzeme durumu ve SKONSOL’da kullanılan ambar durumunun (mağaza durumu) ayrı kolonlarda listelenmesi sağlandı.

22.   LKS2 fatura parametrelerine tevkifat oranları öndeğerleri eklendi.

23.   Muhasebeleştirme bağlantı kodlarına Banka Bloke hesabı, Hizmet Komisyaları, Puan Komisyonları, Vade Farkı Komisyonları bağlantı kod giriş alanları eklendi.

24.   Ödemeli sipariş fişlerinin cari hesap ekstresinde listelenmesi sağlandı.

25.   Faturada ödeme planı seçimi zorunlu alan olarak belirlenmiş ve ödeme planı seçilmiş bir irsaliye browserda "faturala" seçeneği ile faturalanmak istendiği zaman "cari hesap ödeme bilgisi girilmelidir" mesajı alınıyordu, mesaj alınmadan faturalanması sağlandı.

26.   Konsinye mallar listesi raporunun listeleme yapması sağlandı.


LKS2 1.55.03  YÜKLEME İÇERİKLERİ

1.   Kart ve Fiş liste pencereleri (browser)  üzerinden var olan bilgilerin Excel ortamıan atılabilmesi sağlanmıştır. Bu özellik ile ilgili detay bilgiler bu sürüme ait bilgi dokümanlarında mevcuttur.

2.   Malzeme kartlarında KDV oranı girişlerinde ondaklı olarak virgülden sonra 4 hane girilebilmesi sağlanmıştır.

3.   Sistem İşletmeni Kullanıcı ve Terminal Tanımları üzerinde arama yapılabilmesi sağlanmıştır. Ara seçeneği ile kullanıcı adı veya terminal kodu girilmesi durumunda ilgili satıra konumlanabilinecektir.

4.   Banka hesapları browserı üzerinde Banka Nakit bakiyesinin görülebilmesi amacıyla , Banka Nakit Durumu kolonu eklenmiştir. Bu kolon üzerinde Banka Hesap Durumu seçeneğindeki Nakit durumu alanında listelenen rakam görülecektir.

5.   Kampanya uygulanmış ve promosyon satırları olan siparişin sevkedilmesi sonrası miktar değişikliği yapılıp , tekrar kampanya uygulanması durumunda promosyon satırlarının sipariş bağlantısı kayboluyordu. Burada “sipariş bağlantısı kur” seçeneği ile bu bağlantının kurulması sağlanmıştır. Böylelikle sipariş üzerinden promosyon satıran ait sevk bilgileri görülebilecektir . (Shop Manager)

6.   Müstahsil Parametrelerine 3 yeni ek alan eklenmiştir. Müstahsil İşlemlerinde bu eklenen yeni alanlarına göre hesaplamalar yapılacaktır .

7.   Malzeme kartı etiket basımlarında resim seçilebilmesi ve basılması sağlanmıştır.

8.   Borç Takip raporunda var olan Güncelleştirme filtresi Özet Adat raporuna da eklenmiştir. Böylelikle raporlama işlemleri birebir yapılabilecektir.

9.   Enflasyon Muhasebesi Sabit Kıymet Durum raporu ve Enflasyon Muhasebesi Amortisman Tablosu raporlarına Amortisman Süresi dolduktan sonra Düzeltme işlemi : Yapılacak/Yapılmayacak filtresi eklenmiştir.

10.   Yevmiye Defteri raporuna muhasebe fiş satır açıklaması, satır referansı  ve satır miktarı standart alanları eklenmiştir.

11.   Çek Çıkış Banka Tahsil işleminde Toplu Seçim ekranında Bordro tarihine gore sıralama yapılması sağlanmıştır.

12.   Sabit Kıymet Toplu Amortisman Hesaplama işleminde performans iyileştirmesi yapılmıştır.

13.   Navigator CBCALC fonksiyonunda Muhasebe Kodu (ACC) ve Masraf merkezi kodu (OHP) filtresinin kasaya ait olan işlemleri ( kasa virman , gider pusulası, serbest meslek makbuzu, muhasebe tahisl/tediye ) dikkate alması sağlanmıştır. Bu filtreler kasadan yapılan banka, fatura ve cari hesap işlemleri için kullanılmamalıdır.

14.   Ayrıntılı Tahsilat listesi raporunda Ticari işlem grubu filtresinin listeleme yapması sağlandı.

15.   Cari Hesap ekstresinde Ödemeli siparişlere ait proje kodu bilgisinin listelenmesi sağlandı. (Shop Manager)




LKS2 1.55.04 YÜKLEME İÇERİKLERİ


1.   Karşılıksız Çeki ve Protestolu Senedi olan cari hesaplarla ilgili işlemlerin girilmesi esnasında kullanıcılara uyarı verilmesi amacı ile Kara Liste kontrolleri özelliği getirilmiştir. Bu özellik ile ilgili detaylar bilgi dokümanlarında mevcuttur.

2.       Birden fazla fiyat kartının kolay ve hızlı şekilde oluşturulması amacıyla Toplu Alış/Satış Fiyat Girişi özelliği getirilmiştir. Bu özellikle fiyat kartları liste şeklinde girilebilir. Detaylar bilgi dokümanlarında mevcuttur.
3.       Kullanıcı bazlı Fiyat değiştirme limitleri özelliği eklenmiştir. Bu özellikle Fiyat kartında belirtilen yüzde veya tutar dahilinde kullanıcıların fiyatta değişiklik yapmasına izin verilecektir.Detaylar bilgi dokümanlarında mevcuttur.
4.   Malzeme Sınıfı detay pencerelerinde de Barkod girişi yapılabilmesi sağlanmıştır. (Shop Manager)

5.   Cari Hesap fişlerinde İşlem Döviz tutarı seçilip İşlem Döviz Tutarı girilmesi durumunda Yerel Para Birimi tutarının hesaplanması sağlamıştır.

6.   Alınan/Verilen Sipariş Fişleri Dökümü raporunda sipariş fişlerine ait tanımlı alanlara ulaşılması ve raporda listelenebilmesi sağlandı.

7.   Satış Faturası Veri Aktarımı (içeri) işleminde seri/lot haraketlerininde içeri alınabilmesi sağlandı.


LKS2 1.55.04.01 YÜKLEME İÇERİKLERİ

1.   SKONSOL’da “Kayıt başka kullanıcılar tarafından kullanılıyor” mesajı alınmadan fatura kaydı yapılması sağlanmıştır. (Shop Manager).

2.   Birim fiyat limit kontrollerinin firma genelinde aktif edilebilmesini sağlayacak ”Fiyat Değiştirme Limiti Uygulansın” parametresi eklenmiştir.

3.       Malzeme Yönetimi’nde “Barkod modülü kataloğu bulunamadı” mesajı alınmadan barkod etikettasarımı menüsüne girilebilmesi sağlanmıştır (Shop Manager).





LKS2 1.55.05  YÜKLEME İÇERİKLERİ


1.   Analitik Bütçe modulunu kullanan firmaların Özel Bütçeli İdarelerin Veri Transferi kuralları çerçevesinde rapor oluşturabilmesi amacıyla , Analitik Koda göre Hesap Toplamları Aktarımı özelliği eklenmiştir. Genel Muhasebe modulu İşlemler seçeneği altından bu özellikle text formatta dosya oluşturulabilecektir.

2.   Analitik Talep ve Ödeme Emri form çıktılarında birinci sayfa dışındaki sayfalara da başlık bilgisi basılabilmesi sağlandı.