Access raporlarında sekmeler neden görünmüyor?

Gönderen Konu: Access raporlarında sekmeler neden görünmüyor?  (Okunma sayısı 991 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Koray Ü.

  • Uzman Kullanıcı
  • Logo Uzmanı
  • *****
  • Karma: 8
Tekrar merhaba.
Uzun zamandır bir proje üzerinde çalışıyorum: Aynı ekran üzerinde sql sorguları ile banka bakiyelerini, kasa nakit bakiyelerini, ödenecek çeklerimizi, takastaki müşteri çeklerimizi vs. görüntülemeye çalışıyorum. Bunun için çok program denedim:

öncelikle excel. program çok ama çok esnek. dolayısıyla kullanıcı hatasına da açık... ayrıca sql'den gelen veri değiştiği zaman biçimlendirme ayarları bozuluyor. tekrar çerçeve, gölge vs yapmak gerekiyor. bu yüzden excel'den vazgeçtim.

sonra visual web developer express diye bi progam kullandım. datanın web sayfalarında geziniyor gibi görüntülenmesi güzel ama program çook hantal. ayrıca çok da esnek değil. sanıyorum kısıtlı sürüm olduğundan...

access'de veri erişim sayfası kullandım, o da olmadı.

en son da access'de rapor özelliğini kullanayım dedim. aynı rapor üzerinde ilişkisiz sorguları çalıştırmanın en iyi yolunun da sayfa sekmeleri olduğunu düşündüm. hem şık hem de daha sağlıklı olacak sanırım.

rapor tasarım penceresinde bir sorguyu raporun üzerine sürükleyip bıraktığımda rapor sekmenin üzerine yerleşiyor. diğer raporları da diğer sekmelere bırakıyorum.
bu tasarım ekranı:


amma....
raporu görüntülediğimde sadece ilk sekmedeki rapor görüntüleniyor. ne diğer sekmeler, ne de diğer raporlar görüntülenmiyor...
bu da rapor görüntüleme ekranı:

ne yaptımsa olmadı. yardımcı olabilir misiniz?

bu arada amacıma uygun (ilişkisiz raporları aynı ekranda görüntülemeye uygun) başka rapor görüntüleme programları önerebilir misiniz?

Çevrimdışı LsuErsoy

  • LOGO Bayi
  • Logo Uzmanı
  • *****
  • Karma: 33
  • Kişisel ileti
Ynt: Access raporlarında sekmeler neden görünmüyor?
« Yanıtla #1 : 22.09.2007, 21:23 »
Merhabalar ;

Raporlama günümüzün ortak ihtiyaçlarından birisi.

Son zamanlarda benimde tercihim ACCESS den yana...nedenleri ise Excel hakkında söyledikleriniz ile nerede ise aynı , gerçi ben EXCEL de VBA kodları ve makrolar kullanarak , bir çok rapor ihtiyaclarını giderebiliyorum+giderebilyordum.

ACCESS ile ODBC bağlantıları vasıtası ile SQL den fieldlar arası relationları tanımlayarak.Güzel raporlar hatda EXE şeklinde programlar yapabilmenin mümkün olduğunu biliyorum.Ama bende sizin gibi ACCESS konusunda yeniyim , ama kısa sürede ACCESS e karşı olan korkularımı sanırım yeneceğim....:)

ACCESS işine bulaşınca T-SQL de eksikliklerimin fazlası ile olduğunu anladım.
Dolayısı ile ACCESS e tepeden inme değil , önce T-sQL dilini iyice kavramanızı öneririm...

ACCESS ve T-SQL e artı olarak Visual Basic Script bilgisini de eklemeniz yerinde olur...
Daha sonra ASP ve XML olayını da kavrarsanız , B2B ve B2C projelerinde roller de alabilirsiniz...

Sorununuza gelince ; maalesef sorununuzu anlayamadım...daha detaylı olarak anlatabilirmisiniz ?

kolay gelsin , iyi çalışmalar...