LKS2 nasıl kurulur

Gönderen Konu: LKS2 nasıl kurulur  (Okunma sayısı 6122 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı emre585858

  • Yeni Kullanıcı
  • *
  • Karma: 0
LKS2 nasıl kurulur
« : 03.08.2007, 03:03 »
Acaba gerçekten bişeyler bilen birisi msde2000 in nasıl kurulduğunu(setup parametreleri ile birlikte yada lks2 yi kullanmaya hazır hale getirecek kadar) ayrıntılı anlatabilirmi.
Microsoftun devasa yardım sayfalarında  saatlerce dolştım ama ne ingilizce ne türkçe yararlı bir şey bulamadım.Formlardada hakeza
 1- msde yi kur
 2-lks2 yi kur
  dan başka bişey yok.

Çevrimdışı bimtek

  • LOGO Bayi
  • Logo Uzmanı
  • *****
  • Karma: 1
LKS2 nasıl kurulur
« Yanıtla #1 : 03.08.2007, 08:51 »
LBS SÜRÜM DOKÜMANI

Doküman No   :   LKS2-33000
Tarih         :   05.10.2003
Ürün         :   LKS2
Bölüm          :   GENEL
Konu          :   Program Kurulumu
Versiyon       :   1.13.00
Revizyon no      :
Rev.tarihi      :


LKS2 programının kurulumuna CD’nin sürücüye yerleştirilmesi ile başlanır. CD içerisinde LKS2 kurulum dosyaları dışında programın çalışması için gerekli MSSQL/MSDE, OLE DB ve çeşitli araçlar da bulunmaktadır.

CD’nin sürücüye yerleştirilmesinden sonra aşağıdaki AUTORUN ekranı gelir. Eğer başka bir bilgisayarın CD sürücüsü kullanılıyorsa cd üzerinden AUTORUN programı çalıştırılır.

LKS2 , tek kullanıcı olarak MSDE (Microsoft SQL Desktop Engine)’de ve çok kullanıcı için MS SQL 2000 Server veri tabanında çalışmaktadır. Her ikisi  bir veri tabanı için farklı yükleme CD’si kullanılmaktadır.

MSDE KURULUMU

LKS2 Autorun ekranında MSDE seçimi yapılarak, MSDE yükleme programının çalışması başlatılır. MSDE kurulumu LKS2 için kullanılacak server ve client’ların tamamına yapılmalıdır.

MSDE kurulumu sona erdiğinde tekrar Autorun ekranına dönülür.

NOT : MSSQL Server kurulumu gereken durumlarda (LKS2 ürünün çok kullanıcı kullanılması) MSSQL Server kurulum dokümanından yararlanılmalıdır.


OLE DB KURULUMU

OLE DB kurulumu için AUTORUN ekranında “Araçlar” seçilmelidir. Bu bölümde ekrana gelen aşağıdaki pencereden OLE DB seçilerek yükleme başlatılır.

End User License Agremenet sayfasında “I accept all of the terms of the preceding license agremenet” alanı işaretlenerek “Next” ile devam edilmelidir.

 

Bir sonraki ekranda Finish yapılarak yükleme tamamlanır. MSDE kurulumu LKS2 için kullanılacak server ve client’ların tamamına yapılmalıdır.

MSDE/MSSQL Server ve OLE DB kurulumları tamamlandıktan sonra bilgisayar(lar) restrart edilmelidir.

LKS 2 KURULUMU

LKS 2 programının yüklenmesine, LKS2 Autorun programında LKS2 seçiminin yapılması ile başlanır.

 

LKS2 dizini içinde LKS2, Demo, Versiyon Değişimi, Navigator ve Navigator Versiyon Değişimi kurulum seçenekleri bulunmaktadır.

 

LKS2 programı yüklemesinin ilk aşamasında kur dili seçim ekranından, kurulumun hangi dilde yapılacağı belirlenir.

 


Kur dili olarak; Almanca, İngilizce ve Türkçe seçenekleri bulunmaktadır. Dil seçimi yapılıp “Tamam” butonu ile onay verildikten sonra otomatik olarak installShield sihirbazı hazırlanacak ve kurulum boyunca işlemlerde yardımcı olacaktır.


 

InstallShield Sihirbazı’nın yüklenmesinin ardından, kurulum seçim ekranından “Program Kur” seçeneği işaretlenerek “İleri” butonu seçilir.

 


“Program kur” seçiminin ardından, yükleme disketinin gösterildiği aşağıdaki ekrana ulaşılır. Bu alanda cd sürücüsü içerisinde bulunan LKS2\LKS2\Base kataloğu seçilmeldir.

 



Yüklenecek klasörün belirlenmesi:

 

Öndeğer olarak programın yükleneceği klasör olarak C:\Program Files\LOGO\LKS2 gelir. İstenirse bu klasör adı “GÖZAT” butonuna basılarak listeden mevcut klasörlerden birisi seçilerek değiştirilebilir veya edit edilebilir.


Klasör seçimi yapıldıktan sonra “İleri” butonuna basılır ve aşağıdaki ekrana geçilir.

 

Bu ekranda WINDOWS-BAŞLAT(START) Menüsünde LKS Win Seçeneğinin hangi başlık altında bulunması isteniyorsa EDIT edilir veya öndeğer olarak bırakılır.
“İleri” Butonuna basılarak diğer pencereye geçilir.

 

Yukarıdaki  ekranda programın yükleneceği kataloğun kontrol  edilmesi istenir. Eğer katalog bilgileri doğruysa “İleri” butonuna basılr. Eğer program kataloğu değiştirilmek isteniyorsa “Geri” butonuyla ilgili yere kadar gidilir ve değişiklik yapılır. “İleri” butonundan sonra dosyalar kopyalanmaya başlar.

 



Kopyalama işlemi tamamlandıktan sonra aşağıdaki şifre ekranı gelir.

 

Şifre, ilgili numara aranarak alınır ve ilgili yere girilir. Eğer Şifre daha sonra alınacaksa şifre giriş ekranının altındaki küçük kutucuk işaretlenerek “İleri” butonuna basılır.

Şifre girilip “İleri” tuşuna basıldıktan sonra SETUP Programını bitiren aşağıdaki ekrana geçilir.

 

Bu ekranda sadece “Son” butonu aktiftir.  “Son” butonuna basılarak Yükleme bitirilir.
Önemli Not: Eğer Program yüklemesi yapılmayıp, sadece şifre alınacaksa şu işlemler yapılmalıdır :





Yükleme CD’si Autorun’ı çalıştırılarak aşağıdaki ekrana kadar gelinir. Bu ekranda “Şifre Al” Seçeneği işaretlenir. Daha Sonra Program kataloğu ekranından, programın yüklü olduğu katalog seçilir ve “İleri” tuşuna basılır. Ve daha sonra Yükleme programı sonlandırılır.

 

Client Kur seçeneği, programı serverdan kullanacak olan terminallerin LSETUP bilgilerinin otomatik olarak tanımlanmasını sağlar.




EK PAKET KURULUMU

LKS2 programının ek paketlerinin (muhasebe ek paket, sabit kıymet, Özel Tüketim Vergisi, Hızlı Üretim,  ile 3,5,10 kullanıcıya geçiş) yüklemesine, yükleme cd’sinin  sürücüye yerleştirilmesi ile başlanır. Cd’de bulunan Setup.exe programının çalıştırılması ile yükleme işlemi başlatılır.


 





Kurma işleminde yardımcı olacak InstallShield Sihirbazının hazırlanmasının ardından  gelen uyarı ekranı İleri butonu ile geçilerek kurulum işlemine devam edilir.

 


Yüklenecek klasörün belirlenmesi:

Öndeğer olarak ek paket programın yükleneceği klasör  C:\Program Files\LOGO\LKS2 gelir. Ek paketin yükleneceği LKS2 setinin farklı bir klasörde olması durumunda, bu klasör adı “GÖZAT” butonuna basılarak LKS2 setinin yüklü olduğu klasör listeden seçilebilir veya edit edilebilir.

 

Ana paketin yüklü olduğıu klasör seçildikten sonra “İleri” butonuna basılır ve aşağıdaki şifre ekranına geçilir.

 

Şifre girişi yapılarak yükeme tamamlanır.


ÜRÜN DEĞİŞİM SETİ KURULUMU

LKS Dos programından LKS2’ye geçiş için Ürün Değişim seti kurulumu yapılmalıdır. Ürün Değişimi kurulumu başlatıldığında sistemde kurulu olan LKS Dos programının klasörü seçilmelidir.

 

Daha sonra yüklemeye devam edilebilir.

VERİTABANI OLUŞTURMA

   LKS2 programı ve database sever kurulumları tamamlandıktan sonra LKS2 programına veri girişi yapılacak veritabanı oluşturulmalıdır.

   Lsetup.exe çalıştırılarak Program Folder ve Setup Data Folder alanlarına LKS2 programının yüklü olduğu klasör yolu tanımlanır.

 

   Kconfig.exe çalıştırılarak Admin Kullanıcı alanına “sa” Sunucu Adı alanına bilgisayarın adı ya da IP numarası yazılır, Admin Şifre alanı boş bırakılmalıdır. Bundan sonra         “Veritabanı ve Kullanıcıyı Oluştur” yapılarak MSDE üzerinde LKSDB veritabanı ve LKSUSER kullanıcısı otomatik olarak oluşturulacaktır.

 

Oluşturulan veritabanı ve kullanıcı bilgileri Lconfig dosyasına da yazılmış olacaktır. LKS2 programı çalıştırıldığında Lconfig içerisindeki bilgilere göre MSDE’ye erişecektir.

 

LKS2 programı, SQL’e bağlanmak için IP numarası ya da Server Name kullanmaktadır. Tek kullanıcılı sistemlerde IP numarası bulunmadığından, Lconfig.exe dosyasında Server Name alanına, 127.0.0.1 yazılmalıdır.