TİGER 1.65.00

Gönderen Konu: TİGER 1.65.00  (Okunma sayısı 1914 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı clementine

  • LOGO Bayi
  • Logo Kullanıcısı
  • *****
  • Karma: 3
TİGER 1.65.00
« : 28.04.2007, 10:31 »
Dün itibarı ile yeni set çıktı.Yükleme içerikleri dokümanlarda malesef yok.Biryerlerdden herhangibir şekilde temin eden biri var mı? Üretim emirlerindeki problem çözülmüş ayrıca kullanıcı rapor ekranın görüntüsü de değişmiş bende gayet de hoş olmuş

Çevrimdışı clementine

  • LOGO Bayi
  • Logo Kullanıcısı
  • *****
  • Karma: 3
Ynt: TİGER 1.65.00
« Yanıtla #1 : 30.04.2007, 11:27 »
Tiger  1.65.00.00  Yükleme İçerikleri

1.   1 Ocak 2007 Tarihinde yürürlüğe giren, Serbest Bölge Bilgisayar Uygulama Programı (SBBUP) kapsamında yapılması gereken işlemlerle ilgili olarak, Malzeme Yönetimi modülüne  Malzeme Giriş/Çıkış Hareketi İlişkilendirme işlemi eklenmiştir. İlgili işlemin çalışmasıyla ilgili detaylara bu sürüme ait bilgi dokümanlarından ulaşılabilir.

2.   5228 sayılı kanun gereği  Azalan Bakiyeler yöntemine göre amortisman oranının %50’yi geçmemesi konusunda Duran Varlık Yönetim Parametrelerine “Azalan Amortisman yönteminde oran kontrolü yapılsın Evet /Hayır ” parametresi eklenmiştir. Parametre Evet seçildiğinde amortisman oranı azalan yönteme göre %50 den fazla tanımlanamayacaktır.  Amortisman oranı %50 den fazla tanımlandığında oran %50 olarak kaydedilip son yıla kada amortisman hesaplaması %50 üzerinden hesaplanıp  son yıl kalan tutarın tümü amorte edilecektir.

3.   Sipariş, İrsaliye ve Fatura formlarında Tablolu Malzeme sınıfı detay satırlarının tablo şeklinde basılabilmesi sağlanmıştır. Bu özellik için satınalma ve satış dağıtım parametrelerine, “Liste şeklinde basılsın / Tablo şeklinde basılsın” seçeneği eklenmiştir.

4.   Stok Yeri takibi yapılan malzemenin parçalı sevki (birden fazla satırda aynı malzeme olması ) sırasında, “Miktar Giriş Miktarından Fazla Olamaz” mesajının alınması sorunu Düzeltildi.

5.   Üretim Emri Gerçekleşen Miktar girişinde; lot takibi yapılan hammaddeler için sarf ve fire fiş miktarı girilerek bir seferde ürün çekişi yapılamıyor, yeterli giriş hareketi bulunamadı mesajı alınıyordu. Düzeltildi.

6.   Hızlı Üretim Fişi alt malzemelerinde lot takibi yapılıyorsa ve fire oranı verilmiş ise hızlı  üretim fişi kayıt esnasında  "Yeterli seri/lot giriş hareketi bulunamadı" mesajı alınıyordu.Düzeltildi.

7.   Hızlı Üretim fişlerine Bölüm bilgisi eklenmiştir. Aynı zamanda Mamul ve YarıMamul malzeme kartlarındaki alt malzeme bilgileri bölümünde de Bölüm ve Ambar bilgisi belirlenebilecektir.

8.   Şifre Sistemi kapsamında; şifre içerisinde minimum girilecek karakter sayısının, harf ve sayı alanlarının belirlenebilmesi sağlanmış, şifrenin son 3 şifreden farklı olması gibi zorunlulukların tanımlanabilmesi sağlanmıştır. Şifre sistemi ile ilgili detaylara bilgi dokümanlarında ulaşılabilir.

9.   İrsaliyeye sipariş fişi aktarıldıktan sonra fiş başlığındaki İşyeri, Bölüm, Fabrika ve Ambar bilgisi değiştirildiğinde satırlardaki ambar bilgisi değişmiyordu.Düzeltildi.

10.   Rezerve edilmiş satış siparişlerinin sevkinde sipariş tarihi kontrolü işleminin ambar bazında yapılması sağlandı.

11.   Bankadan ve Kasadan kesilen Alınan Hizmet faturalarına ithalat dosya kodunun seçilebilmesi sağlandı.

12.   Kıbrıs Mevzuatında Muhasebe onayı verilirken kapanan dönem içinde yevmiye madde numarası olmayan fiş varsa onayın verilmemesi sağlandı.

13.   Alınan Hizmet faturasında Hizmet kartı ve Tutarı girildikten sonra hangi dosya koduna masraf aktarılacağının seçilebilmesi ve bu seçime göre dağıtılabilmesi sağlandı.

14.   İthalat Masrafı olarak kullanılan hizmet kartları içerisinde dağıtım tipinin girilebilmesi sağlandı. Öndeğer hizmet dağıtım tipi, satınalma parametrelerine eklendi.

15.   Alınan Hizmet faturalarının “İhracat Faturası” ile bağlantısının sağlanması ve takip edilebilmesi için, hizmet faturası satırlarında ihracat dosya bilgilerinin seçilebilmesi sağlandı. Bağlantının yapılması sonucunda tutar, ihracat dosyası detaylar tabındaki “Dağıtılacak Toplam” alanına aktarılmaktadır.

16.   DAB(Döviz Alış Belgesi) ile eşleştirilen İhracat Operasyon fişinin, Ödeme /Tahsilat hareketleri tablosunda tutulan işlem dövizi kuru değişiyor ve buna bağlı olarak kur farkı yanlış hesaplanıyordu.Düzeltildi.

17.   İhracat Operasyon fişleri için SMM Mahsubu oluşturulabilmesi sağlandı. Bu amaçla Muhasebeleştirme-SMM Mahsup işlemleri penceresine;“İhracat Faturaları Muhasebeleştirilsin: Evet/ Hayır” seçeneği eklenmiştir.

18.   İthalat bilgilerini değiştir seçeneği ile muhasebeleştirilmiştir işaretinin kaldırılabilmesi sağlandı.

19.   İthalat operasyon fişlerinin başka bir dosyaya aktarılabilmesi için F9 menüsüne “Dosyaya Aktar” seçeneği eklendi.

20.   İhracat faturalarının muhasebeye entegrasyonunda, Muhasebeleştirmede dikkate alınacak kur  için ;Satış Dağıtım Muhasebeleştirme işlemlerine “Muhasebeleştirme Kuru: Değişmeyecek/Fiş Tarihi Kuru/GÇB Tarihi Kuru/İntaç Tarihi Kuru” filtresi eklenmiştir.

21.   Ödeme/Tahsilat Veri Bağlantı servisi çalıştırıldığında Alacak dekontu ile kapatılmış bir hareket var ise ilgili hareketin tutarını Alacak dekontu tutarı kadar arttırıyordu.Düzeltildi.

22.   Virman fişi içerisinde aynı cariden birden fazla satır kullanılmış ise borç takip penceresinde kapatılamıyordu.Düzeltildi.

23.   Kasadan işlem dövizi ile kesilen fatura, C/H Döviz Toplamları raporunda hatalı listeleniyordu.Düzeltildi.

24.   Devir Statüsünde Girilen  Kendi Çekimiz müşteride tahsil konumuna getirildiğinde Raporlama Dövizi Üzerinden Risk Toplamı hesaplanmıyordu.Düzeltildi.

25.   Alınan Fiyat farkı faturası RD kuru&tutarı silindiği halde, faturanın içine incele ile girildiğinde RD tutarları görüntüleniyordu.Düzeltildi.

26.   Satış ve Alış irsaliyeleri form basımlarında Fiş Toplamı (İD), KDV Toplamı (İD) ve KDV'siz Toplam (İD) alanlarında rakamlar listelenmiyordu.Düzeltildi.

27.   Toplu Faturalama işlemi tamamlanmadan yarıda kesildiğinde o ana kadar yapılan faturalar  kaydedilmiyordu.Düzeltildi.

28.   Toplu Faturalama işlemine “Ticari İşlem Grubu Dikkate Alınacak: Evet/Hayır” seçeneği eklenmiştir.

29.   Fiyat Farkı faturalarının KDV muhasebe kodlarının, bağlantı kodlarından doğru olarak yansıması sağlanmıştır.

30.   Kasadan senet ödemesi yapıldığında, muhasebe kodları ekranında "Invalid Floating Point Operation" mesajı alınıyordu.Düzeltildi.

31.   Bankadan kesilmiş virman fişi ile çek senet modülünden gelmiş virman fişinde referans çakışması olduğunda banka hareketler penceresinde, bankadan kesilmiş virman fişinin muhasebeleşmiş işareti görünmüyordu.Düzeltildi.

32.   Alternatif Amortisman tablosu üzerinden muhasebe kodları kaydedilemiyordu.Düzeltildi.

33.   Banka fişleri üzerinde “İptal Et” seçeneği, finans yetkisine bağlı olarak gelmiyordu.Düzeltildi.

34.   Muhasebe modülünde hiç yetkisi olmayan bir kullanıcı kasadan muhasebe fişi kaydı yaparken muhasebe hesap planından hesap seçmek istediğinde sağ klikten dağıtım şablonu ve ekstreye ulaşabiliyordu.Düzeltildi.

35.   Plasiyerlere satış hedefi ekleme yetkisi tek başına çalışmıyordu,.Dzeltildi.

36.   Kampanyada Alternatif promosyon kullanımında, fiyat kartı olan promosyon malzemeleri kaydedilemiyordu.Düzeltildi.

37.   Toplu Banka fişi eklendiğinde ilk satır için BNFLINE tablosunda banka referansı alanını dolmuyordu.Düzeltildi.

38.   Satınalma Teklif, Emir ve Sözleşme form tasarımlarında; veri alanlarında PURCHOFFER VE PURCHOFFERLN tablolarının olması sağlanmış, standart alanlara eklenmiştir.

39.   Cari Hesap kartı üzerinden açılan Borç Takip Toplamları penceresinde iptal edilen fatura tutarlarının doğru olarak listelenmesi sağlandı.

40.   Çek çıkış banka tahsil işlemi toplu seçim ekranında çekin bankasının filtrelenebilmesi sağlandı.

41.   Müşteri Çek ve Senetleri raporunda çek/senet durumlarına bağlı olarak Banka Kodu filtresin,n verilebilmesi sağlandı.

42.   Kasa Ekstresi raporunda bazı işyeri numaraları hatalı listeleniyordu.Düzeltildi.

43.   Bütçe Yönetimi Ayarlarında, Tablo Oluşturma İşleminin başlamadan önce uyarı verilmesi sağlandı.

44.   Bütçe ve İstatistiki Tahminleme modulune yeni özellikler eklenmiştir. Nakit Akış Analizleri , Bütçe Revizyon Karşılaştırmaları , Toplu Veri Girişi ,Hesap Planından Bütçe Bileşenleri ekleme gibi başlıklar kullanıma sunulmuştur. Detaylar 2.0 versiyonuna ait bilgi dokümanında yer almaktadır.

45.   Rapor Üretici içerisinde yer alan SQL Editör penceresinde çalışan bir querynin durdurulabilmesi sağlandı.

46.   Rapor Üretici’ de tasarla penceresinde sayısal ve parasal değerlerin sağa dayalı şekilde gelmesi sağlandı.

47.   Rapor Üretici içerisinde Filtreler alanında "Uygulama Kayıtlarından Seçim" penceresine “C/H Grup kartları” eklendi.

48.   Tamamlandı konumundaki üretim emirlerinin statüsü “Devam ediyor”a çekilmek istendiğinde, sarf ve fire fişleri silinmeden işlem tamamlanmıyordu. “Üretim emrine bağlı güncel Sarf/Fire/Ambar fişleri silinecektir” uyarı penceresine “Silme” seçeneği eklendi.

49.   Operasyon kartında iş istasyonu grubu seçildiğinde, üretim emrine grupta olmayan bir iş istasyonu atanabiliyordu.Düzeltildi.

50.   Operasyon kartlarında farklı fabrikalarda çalışan iş istasyonları mevcut ise, üretim emrinde iş istasyonu ataması yapılamıyordu.Düzeltildi.

51.   Üretimden Giriş fişinde girilen kalite kontrol değerleri kayboluyordu.Düzeltildi.

52.   Malzeme sınıfı için gerçekleşen miktar girişi yapıldığında; bu malzeme sınıfına ait mamullerin kullanıldığı ortak bir hammadde varsa, bu sınıf reçetesinde formülde kullanılacak malzeme kullanıldığında sınıfa ait mamullerden birisi için ortak hammaddeyi sarf ederken diğerleri için etmiyordu.Düzeltildi.

53.   Ambar fişinde girilmiş Kalite Kontrol değerleri, satış faturasında bastırılamıyordu.Düzeltildi.

54.   “Operasyon Tamamlama” sisteminin ilk adımı olarak Üretim emirleri hareketler menüsüne İş Emirleri seçeneği eklenmiştir.

55.   Cari hesap kartları Borç Takip penceresi filtre seçeneklerine fiş türü filtreleri eklenmiştir.