Unity 1.55.xx Özelikleri ve Yükleme İçerikleri

Gönderen Konu: Unity 1.55.xx Özelikleri ve Yükleme İçerikleri  (Okunma sayısı 1989 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Murat

  • Logo Kullanıcısı
  • **
  • Karma: 1
  • Konusmak ihtiyac olabilir, ama susmak bir sanattir
UNITY 1.55  YÜKLEME İÇERİKLERİ

 

 

5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununda belirtilen Analik Bütçe Sınıflandırması ve Bütçe Kodlaması ile ilgili düzenlemeleri içeren Analitik Bütçe uygulaması kullanıma sunulmuştur. Analitik Bütçe ek modul olacaktır. Analitik Bütçe uygulaması özellikleri ile ilgili detaylara bilgi dokümanlarından ulaşılabilir.
 

Devir işlemlerinde düzenlemeler yapılmıştır. Maliyet hesaplaması yapılmadan stok devir yapılması sağlanmıştır. Ayrıca firma kopyalamada satıcı-cari hesap bağlantısı bilgilerinin taşınması sağlanmıştır. Devir ile ilgili yapılan düzenlemelerin detayları Devir dokümanlarında mevcuttur.
 

Muhasebe Hesap özeti pencerelerinde İşyeri ve Bölüm alanları eklenmiştir. Hesap toplamları İşyeri ve Bölüm bazında tutulabilecektir.
 

Kampanya uygulamalarında  BTWNDATE fonksiyonunun kullanılabilmesi sağlanmıştır. Bu fonksiyon ile belli bir tarih aralığına ait Cari hesabın alım/satım tutar ve miktarına yönelik koşullar tanımlanabilecektir. Detaylı bilgi için Kampanya bilgi dokümanları incelenmelidir.
Örnek kullanım şu şekilde olacaktır:

 

BTWNDATE(DATE(GG,AA,YYYY),DATE(GG,AA,YYYY),"Standart Alan")

 

Standart alan:

Satırlar = P8-P15

Genel   = P47-P48

 

Kredi Kartı geri ödeme planlarında Tutar hesaplamasının Brüt seçilmesi durumunda Vade Farkı komisyonunun Brüt Tutar üzerinden düşülmesi sağlanmıştır. Bu durumda mevcut Vade Farkı Komisyon oranının Banka Geri ödeme hareketleri raporunda  dikkate alınması sağlanmıştır. Buna bağlı olarak Banka Geri Ödeme Hareketleri raporuna Beklenen Vade Farkı Komisyonu kolonu eklenmiştir.
 

Müstahsil Makbuzu için borsa payının uygulanacağı “Borsa Kesintisi Tavan Değeri” nin girilebilmesi sağlandı. Ticari Sistem Yönetimi\Müstahsil Parametreleri’ne “Borsa Kesintisi Tavan Değeri” alanı eklenmiştir. Müstahsil Makbuzunda Borsa oranı ne olursa olsun değerin bu parametrinin üstüne çıkması engellenebilecektir. 
 

Fason Hizmet uygulamasında KDV Tevkifat oranlarının parametrik olarak girilebilmesi sağlanmıştır. Bu kapsamda programa aşağıdaki alanlar eklenmiştir.
 

Ticari sistem yönetimi\Tanımlar\Satınalma parametrelerine; Tevkifat Payı ve Tevkifat  Paydası öndeğer alanı eklendi.

Ticari sistem yönetimi\Tanımlar\Satış ve Dağıtım parametrelerine; Tevkifat Payı ve Tevkifat  Paydası öndeğer alanı eklendi.

Alınan ve Verilen Hizmet Faturası F9 Fatura Parametreleri penceresine; Tevkifat Oranı (Pay/Payda) alanı eklendi.

 

Ayrıntılı Alım/Satış Raporunda performans iyileştirmesi yapılmıştır.
 

Muhasebe fişlerinde , fiş içerisine Değiştir ile girip shift-delete ile satır silinmesi durumunda işlemin sonuçlanması sağlanmıştır.
 

Muhasebe fişleri içerisinde Karşı hesap oluştur işlemi yapılmış fişin kopyalanıp ; yeni oluşan fişte satırın Delete tuşu ile silinmesi ile durumunda işlemin sonuçlanması sağlandı.
 

KOBi2B ile; ihraç kayıtlı alım faturası ve ihraç kayıtlı satış faturasının aktarılabilmesi sağlanmıştır.
 

Form tanımlayıcı menü seçeneklerine ithalat-ihracat modüllerine ait form tasarımları eklenmiştir.
 

İthalat ve İhracat Modulunde Döviz Satış Belgesinin İthalat dosya kodu girilmeden kesilebilmesi sağlanmıştır.
 

Kasadan yapılan Personel Borç Geri ödemelerinin İnsan Kaynakları rapor toplamlarına yansıması sağlanmıştır.
 

Üretim emirleri “Kapandı” konumuna alındığında; malzeme durum penceresinde planlanan miktar alanlarına rakam yansımaması sağlanmıştır.
 

Aynı numaralı Fiyat Farkı faturası eklenmek istenmesi durumunda, numara kontrolü mesajı vermesi sağlanmıştır.
 

İrsaliyede F9-Birim Fiyat Güncelleme seçeneğinin yetkilendirilebilmesi sağlanmıştır.
 

 

UNITY 1.55.02  YÜKLEME İÇERİKLERİ

 

 

Barkod ile ürün seçiminde barkod numarasının bulunamaması halinde MS Windows’un Default Beep sesinin uyarı olarak kullanımı sağlanmıştır. Konuyla ilgili detaylar bu sürüm ile birlikte oluşturulan Barkod Düzenlemeleri dokümanında anlatılmıştır.
 

Malzeme kartlarında bir birim için tanımlanan barkod sayısı 1’den 3’e çıkartılmıştır. Konuyla ilgili detaylar Barkod Düzenlemeleri dokümanında anlatılmıştır.
 

Birimli Barkod etiketlerinin okutularak hem ürünün seçilmesi hem de miktarının okutulabilmesi ve miktar alanına yazılması sağlanmıştır. Konuyla ilgili detaylar Barkod Düzenlemeleri dokümanında anlatılmıştır.
 

Malzeme sınıfı kartlarında barkod numarası tanımlanabilmesi ve fişlerde malzeme sınıfı kartının barkod numarasından çağrılması sağlanmıştır. Konuyla ilgili detaylar Barkod Düzenlemeleri dokümanında anlatılmıştır.
 

Fatura ve İrsaliye browserlarına İade et seçeneği eklenmiştir. Bu seçenek ile iade edilmek istenen faturanın satırlarına uygun iade fişi kesilir. Böylelikle fiş üzerinden doğrudan iade işlemi yapılabilecektir. Oluşan İade fişinin satırlarında iade tipi Giriş/Çıkış maliyeti olarak atanır. İade fişine yapılacak İndirim/Promosyon ve Net tutar aktarımları ile ilgili Ticari Sistem Parametrelerine yeni seçenekler eklenmiştir.
 

Dağıtım emri fişinde karar verme aşamasında faydalı olabilecek yeni alanlar eklenmiştir. Fiş satır kolonlarına Sevkiyat Adresi satırları ,  Net Ağırlık , Net hacim ve Puan kolonları eklenmiştir.   
 

Cari hesap kart listesi üzerinden ulaşılan hareketler penceresinde kredi kartı fişlerinin açıklamalarının listelenmesi sağlanmıştır.
 

Terminal Server ile bağlanan kullanıcılarda Ana menu resimleri nedeni ile yaşanan performans sorunu nedeni ile , bu resimlerin client task number girilmesi durumunda çıkmaması sağlandı. Hem Ticari Sistem hemde Sistem İşletmeninde client task number girilen kullanıcılarda bu resimler yüklenmeyecektir.
 

Kısayol tuşlarının kullanımının kullanıcı yetkilerine göre çalışması sağlanmıştır.
 

Muhasebe Ayrıntılı Fiş Listesi raporunda Muhasebe Hesap Kodu filtresinin dikkate alınması sağlanmıştır.
 

Navigator ACCNUM fonksiyonunun İşyeri ve Bölüm bazında çalışması için filtreler eklenmiştir. İşyeri ve Bölüm bazında toplamlara ulaşmak için DIV: İşyeri , DEPT : Bölüm filtreleri kullanılabilir.
 

Detaylı Ortalama Vade Raporunda İşlem türü filtresindeki seçenekler düzenlendi.
 

Toplu Fiş Gönderimi işleminde İrsaliyeler için sadece ilgili cari hesaplara mail ile gönderim yapılması sağlandı.
 

Cari hesap Virman fişlerinde manuel olarak Ödeme tarihi girilebilmesi sağlandı.
 

Rezerve edilmiş olan sipariş satırlarının irsaliyeye sevk edilmesi durumunda negative seviye kontrolunun  çalışması sağlandı.
 

Proje Analizi raporunda siparişlere girilen Proje bilgilerininde listelenmesi sağlandı.
 

Aynı numaralı Vade Farkı Faturası kaydedilmek istenildiğinde programın mesaj vermesi sağlandı.
 

Parçalı ödeme planı tanımlanması durumunda kullanılan parametrelerin Masraf satırlarına ait KDV tutarlarını dikkate alması sağlandı.
 

Alınan Sipariş Fişleri browserında Sipariş Fiş Özel kod filtresinde seçim penceresinde Alınan Sipariş fişi özel kodlarına ulaşım sağlandı.
 

Malzeme sınıfına bağlanmış ve birim baskınlığı kurulmuş malzeme kartında , boyut bilgilerinde bir değişiklik yapılması durumunda üst sınıf baskınlığının kalkması engellenmiştir.
 

Muhasebe parametrelerinden Muhasebe Hesap Kontrolu yapılacak parametresinin kaydedilmesi sağlandı.
 

Yevmiye Defteri raporunda veri alanlarında EMFLINE tablosuna ulaşım sağlandı. Böylelikle raporda fiş satır bilgileri ile ilgili alanların seçilebilmesi ve listelenmesi sağlandı.
 

Fatura XML aktarımları sonucunda SMM Muhasebe kodlarının gelmesi sağlandı.
 

Muhasebeleştirme bağlantı kodlarına Banka Bloke hesabı, Hizmet Komisyonları, Puan Komisyonları, Vade Farkı Komisyonları bağlantı kod giriş alanları eklendi.
 

Ödemeli sipariş fişlerinin cari hesap ekstresinde listelenmesi sağlandı.
 

 

 

UNITY 1.55.03  YÜKLEME İÇERİKLERİ

 

 

Kart ve Fiş liste pencereleri (browser)  üzerinden var olan bilgilerin Excel ortamına atılabilmesi sağlanmıştır. Bu özellik ile ilgili detay bilgiler bu sürüme ait bilgi dokümanlarında mevcuttur.
 

İK Muhasebe entegrasyonu işlemlerinde Puantaj kartında tanımlanan masraf merkezi dağıtım anahtarlarına göre entegrasyon yapılabilmesi sağlanmıştır. Bu uygulama ile ilgili detay bilgiler bu sürüme ait bilgi dokümanlarında mevcuttur
 

Malzeme kartlarında KDV oranı girişlerinde ondalıklı olarak virgülden sonra 4 hane girilebilmesi sağlanmıştır.
 

Sistem İşletmeni Kullanıcı ve Terminal Tanımları üzerinde arama yapılabilmesi sağlanmıştır. Ara seçeneği ile kullanıcı adı veya terminal kodu girilmesi durumunda ilgili satıra konumlanabilinecektir.
 

Banka hesapları browserı üzerinde Banka Nakit bakiyesinin görülebilmesi amacıyla , Banka Nakit Durumu kolonu eklenmiştir. Bu kolon üzerinde Banka Hesap Durumu seçeneğindeki Nakit durumu alanında listelenen rakam görülecektir.
 

Kampanya uygulanmış ve promosyon satırları olan siparişin sevkedilmesi sonrası miktar değişikliği yapılıp , tekrar kampanya uygulanması durumunda promosyon satırlarının sipariş bağlantısı kayboluyordu. Burada “sipariş bağlantısı kur” seçeneği ile bu bağlantının kurulması sağlanmıştır. Böylelikle sipariş üzerinden promosyon satıran ait sevk bilgileri görülebilecektir . Ayrıca bu işlemin çalışması kullanıcı insiyatifi dışında yapılabilmesi için Satış Dağıtım ve Satınalma  Ticari Sistem parametrelerine “Kampanya Sonrası Otomatik Sipariş bağlantısı kur” parametresi eklenmiştir.
 

Müstahsil Parametrelerine 3 yeni ek alan eklenmiştir. Müstahsil İşlemlerinde bu eklenen yeni alanlarına göre hesaplamalar yapılacaktır .
 

LKS2 ‘de yer alan Fatura İstihbarat bilgileri Unity ve Tiger programlarında kullanıma sunulmuştur.
 

Ticari Sistem Yönetimi Finans Parametrelerine Kasa kartlarında Negatif seviye kontrolu parametresi eklenmiştir. Bu parametre ile kasa kartlarında alacak bakiyeye düşüm engellenebilecektir.
 

Malzeme kartı etiket basımlarında resim seçilebilmesi ve basılması sağlanmıştır.
 

Cari Hesap kartı Sevkiyat adreslerine e-mail alanı eklenmiştir. Fiş gönderimlerinde sevkiyat adresi girilmiş ise bu adrese de mail gönderimi yapılacaktır.
 

Borç Takip raporunda var olan Güncelleştirme filtresi Özet Adat raporuna da eklenmiştir. Böylelikle Borç Takip ve Özet Adat raporlama işlemleri birebir yapılabilecektir.
 

Dağıtım emri Toplu Faturalama işlemini birden fazla kullanıcının aynı anda yapması engellendi. Bu kontrol filtrede Sorgulama Hayır seçeneği işaretli ise çalışacaktır.
 

Cari hesap Hareket Dökümü raporunda cari modulü dışındaki fişlere göre döküm yapılmak istendiğindeki rapor performansı arttırılmıştır.
 

Enflasyon Muhasebesi Sabit Kıymet Durum raporu ve Enflasyon Muhasebesi Amortisman Tablosu raporlarına “Amortisman Süresi dolduktan sonra Düzeltme işlemi (Yapılacak/Yapılmayacak)” filtresi eklenmiştir.
 

Yevmiye Defteri raporuna muhasebe fiş satır açıklaması, satır referansı  ve satır miktarı standart alanları eklenmiştir.
 

Satış Faturasına bağlı İrsaliye tarihi değiştirildiğinde giriş tarihi öncesine seri/lot hareketi kaydedilmesi engellendi.
 

Dağıtım emri üzerinde bir siparişe bağlı satırların hepsinin sevkedilebilir işaretinin kaldırılabilmesi ve konulabilmesi için “ Bu siparişlerin satırlarının işaretini kaldır / Bu siparişin satırlarını ekle “ seçeneği eklenmiştir. Bu seçenek ile cari hesap kartındaki parçalı sevkiyat parametresine bağlı olmaksızın siparişe bağlı çalışma sağlanmıştır.
 

Çek Çıkış Banka Tahsil işleminde Toplu Seçim ekranında Bordro tarihine gore sıralama yapılması sağlanmıştır.
 

Sabit Kıymet Toplu Amortisman Hesaplama işleminde performans iyileştirmei yapılmıştır
 

Üretim Emirleri numaralandırma işleminin çalışması sağlanmıştır.
 

Navigator CBCALC fonksiyonunda Muhasebe Kodu (ACC) ve Masraf merkezi kodu (OHP) filtresinin kasaya ait olan işlemleri ( kasa virman , gider pusulası, serbest meslek makbuzu, muhasebe tahsil/tediye ) dikkate alması sağlanmıştır. Bu filtreler kasadan yapılan banka, fatura ve cari hesap işlemleri için kullanılmamalıdır.
 

İthalat işlemlerinde Millileştirme sonrası dağıtım yapılması durumunda iade hareketleri var ise; iade maliyetlerinin Ayrıntılı Maliyet Analizi raporunda hesaplanabilmesi sağlandı
 

Ayrıntılı Tahsilat listesi raporunda Ticari işlem grubu filtresinin çalışması sağlandı.
 

Cari Hesap ekstresinde Ödemeli siparişlere ait proje kodu bilgisinin listelenmesi sağlandı.
 

Ayrıntılı Satış Raporunda Raporlama Dövizine göre Satış Tutarı alanının listeleme yapması sağlanmıştır.
 

Analitik Bütçe modülünde , Bütçeye harcanan kalemin çeşitli nedenlerle geri iadesinin sağlanması amacıyla bütçe satırlarında borç veya alacak olarak belirlenmiş bütçe kalemleri için mahsup fişlerinde gerçekleşen tutar kadar ters hareket girilebilmesi sağlanmıştır.
 

Analitik Bütçe modülünde , Harcama taleplerinin masraf merkezleriyle ilişkilerinin sağlanması amacıyla harcama talepleri satırlarına Masraf Merkezi kolonu eklenmiştir.
 

Operasyon kartı, Üretim emri, kaynak kullanım girişleri, iş emri,serbest bırakma , kaynak çizelgeleme, MPS,MRP süre giriş alanlarında salise bilgisinin girilebilmesi sağlanmıştır.
 

Kasadan yapılan çek/senet tahsilatlarında İşlem Masrafı,  Bankada gerçekleşen çek/senet tahsilatlarında Provizyon Masrafı girilebilmesi ve bu masrafın muhasebeleşmesi sağlanmıştır.Bu amaçla Kasadan Çek/senet tahsilatı menüsüne Masraf Girişi seçeneği eklenmiştir. Ayrıca Muhasebe Bağlantı kodlarında Kasa İşlemleri altına  İşlem Masrafı muhesebe kodlarının tanımlanabileceği İşlem Masrafları seçeneği eklenmiştir. 
 

.............................

 

 

 

UNITY 1.55.04  YÜKLEME İÇERİKLERİ

 

 

Karşılıksız Çeki ve Protestolu Senedi olan cari hesaplarla ilgili işlemlerin girilmesi esnasında kullanıcılara uyarı verilmesi amacı ile Kara Liste kontrolleri özelliği getirilmiştir. Bu özellik ile ilgili detaylar bilgi dokümanlarında mevcuttur.
 

2.       Birden fazla fiyat kartının kolay ve hızlı şekilde oluşturulması amacıyla Toplu Alış/Satış Fiyat Girişi özelliği getirilmiştir. Bu özellikle fiyat kartları liste şeklinde girilebilir. Detaylar bilgi dokümanlarında mevcuttur.

3.       Kullanıcı bazlı Fiyat değiştirme limitleri özelliği eklenmiştir. Bu özellikle Fiyat kartında belirtilen yüzde veya tutar dahilinde kullanıcıların fiyatta değişiklik yapmasına izin verilecektir.Detaylar bilgi dokümanlarında mevcuttur.

Malzeme Sınıfı detay pencerelerinde de Barkod girişi yapılabilmesi sağlanmıştır.
 

Millileştirme fişi muhasebe kodlarının program tarafından atanması sağlandı.
 

Cari Hesap fişlerinde İşlem Döviz tutarı seçilip İşlem Döviz Tutarı girilmesi durumunda Yerel Para Birimi tutarının hesaplanması sağlamıştır.
 

Cari Hesap fiş satırlarına Proje Kodu seçilmesi durumunda , fiş satırlarında görüntülenmesi sağlandı.
 

Fiktif Kur Farkı Raporunun cari hesap kodu, özel kod filtreleri kullanılması durumunda ilgili cariler içinde listeleme yapması sağlandı. 
 

Alınan/Verilen Sipariş Fişleri Dökümü raporunda sipariş fişlerine ait tanımlı alanlara ulaşılması ve raporda listelenebilmesi sağlandı.
 

Satış Faturası Veri Aktarımı (içeri) işleminde seri/lot haraketlerininde içeri alınabilmesi sağlandı.
 

 

UNITY 1.55.05  YÜKLEME İÇERİKLERİ

 

 

Analitik Bütçe modulunu kullanan firmaların Özel Bütçeli İdarelerin Veri Transferi kuralları çerçevesinde rapor oluşturabilmesi amacıyla , Analitik Koda göre Hesap Toplamları Aktarımı özelliği eklenmiştir. Genel Muhasebe modulu İşlemler seçeneği altından bu özellikle text formatta dosya oluşturulabilecektir.
 

İK Entegrasyon işleminde Puantaj satırındaki Masraf merkezi Dağıtım anahtarının dikkate alınabilmesi sağlanmış , entegrasyon işlemi ile ilgili performans iyileştirmesi yapılmıştır.
 

Analitik Talep ve Ödeme Emri form çıktılarında birinci sayfa dışındaki sayfalara da başlık bilgisi basılabilmesi sağlandı.
 

Yönetici Konsolunda En Çoklar Listesi’nde ondalık değerlerin listelenmesi sağlandı.