LKS2 özel rapor ihtiyacı

Gönderen Konu: LKS2 özel rapor ihtiyacı  (Okunma sayısı 2830 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı ipezek

  • Logo Kullanıcısı
  • **
  • Karma: -1
LKS2 özel rapor ihtiyacı
« : 21.09.2006, 14:51 »
Merhabalar.LKS kullanıcısıyım. Hızlı üretim fişlerine sağ tıklayıp ihtiyaç listesi raporunu yetersiz almaktayım.tanımlı alanlarda bazı veriler eksik.ihtiyaç listesinde alt malzemeler ve bunların miktarları ile birim fiyatları ve çarpımından oluşan maliyet tutarı ve bu maliyetlerin alt alta toplanmasından toplam maliyet şeklinde dizaynı mümkünmü yardımcı olursanız çok sevinirim

Çevrimdışı admin

  • Uzman Kullanıcı
  • Logo Uzmanı
  • *****
  • Karma: 98
Ynt: LKS2 özel rapor ihtiyacı
« Yanıtla #1 : 22.09.2006, 09:45 »
Bu istemiş olduğunuzu ancak linx ürünü ile alabilirsiniz.

Çevrimdışı seviyeli

  • Yeni Kullanıcı
  • *
  • Karma: 0
LKS2 özel rapor ihtiyacı ve Bazı destek konuları
« Yanıtla #2 : 07.10.2006, 21:37 »
Bu istemiş olduğunuzu ancak linx ürünü ile alabilirsiniz.
Merhaba Dostum;

Ben uzun yıllardır Mikro Kullanıcıyım, Bulunduğum şirketlere mikroyu da taşımaktayım. Mikro bizimle birlikte büyüdü ve gelişti. Şu an çalışmak ta olduğum şirkette ise LKS2 1.55 Ver. Kullanılmakta. Mikro da tüm ihtiyaçlarımıza kolay cevap alıyor olmamız,logo ya adaptasyonumuzu zorlandırmakta ve bakış açımızı değiştirmektedir. Belki daha üst versiyonlarda bazı şeyler daha kolay anlaşılır ve pratik hale getirilmiştir.

Mikroda gayet kolay ve anlaşılır olan logo da çok zor. Örnekleyecek olursak kısaca;

Logo da satış fiyatları ve koşulları denilen olay, Mikro da satış ve satın alma şartları olarak geçmektedir. Mikroda bir müşteriye satılacak mallarla ilgili satış şartı tek bir ekrandan cari hesap kartı  fiyat geçerlilik tarih aralığı verilir ve fişin içine girilir stoklar seçilir, fiyat ve iskonto oranları belirlenir ve fiş kaydedilir. istenirse bu fiş kopyalanarak 1 yılda eğer 5 ayrı satış fiyatı geçişi olacaksa tarih aralığına bağlı olarak müşteriye kesilecek tüm satış la ilgili evraklara( sipariş fişi, irsaliye, fatura) satış şartları evraklarında belirtilen fiyat ve iskotolar otomatik olarak gelmektedir. Aynı şey satın alma için de geçerlidir.

Sizden Ricam LKS2 de buna benzer bir uygulamayı yapmak mümkünmüdür. Mikroda satış şartları olmasa da müşteriye o ürün en son fatura da hangi fiyattan verilmişse o otomatik gelmektedir, logo da buda yok.

Diğer bir husus Banka döviz hesaplarında  döviz bakiyeleri doviz olarak görmek mümkün iken  nakit döviz hesaplarında ise ytl bakiyeler görülmektedir.

Faturalar da atıyorum son numara 15 iken,  16 nolu fatura iptal olsa ve siz manuel 17 nolu fatura yı elle yazıp girsenizde  yeni bir fatura girişinde fatura no 16 gelmektedir ve bu durum tüm evraklar için geçerlidir. SYS den bunu çözmek mümkün ancak iş değil.

Çok oldum ancak son bir şey daha yazacağım.  Tahsilatlara ilişkin;  Malum müşterilerin belli ödeme günleri oluyor o günü geçirmeden bbir gün önce liste alarak o listede atıyorum tüm müşteri bakiyekleri ni  değilde, son 3 günde tahsilatı yapılacak olanları gösteren bir liste almamız mümkünmüdür.

Dostum şimdiden vereceğin destek için teşekkür ediyorum. Ben mikroya ilişkin tüm bildiklerimi paylaşmaya hazırım, sizde bu forum da yönetici olduğunuza göre çok şey istemediğimi düşünüyorum. Yönetici olmak kolay değil, Yönetici yönettiğin den daha iyi tarif ettiği işi bilmelidir diye düşünüyorum. 15 yılı aşkın süredir Değişik şirketlerde üst düzey yönetici olarak görev aldım, Mağaza ve Market zincirlerinde çalıştım. Şu an yine Büyük bir şirketin Muhasebe ve Mali işler Müdrülüğü görevini devam ettiriyorum. Otomasyon, bir şirketin büyüklüğü ve küçüklüğü önemli değil beynidir ve olmazsa olmazıdır. Sıkıntımız Kullanılan Paketi mantığına uygun kullanmak yerine, programı kendi mantığımıza uydurmak istememizden kaynaklanmaktadır.

Dostum şimdiden vereceğin destek için teşekkür ediyorum.
 
Saygılarımla
Hüseyin Çakıcı
0 535 278 3791  

Çevrimdışı admin

  • Uzman Kullanıcı
  • Logo Uzmanı
  • *****
  • Karma: 98
Ynt: LKS2 özel rapor ihtiyacı
« Yanıtla #3 : 11.10.2006, 11:39 »
Merhaba sanırım bu yaşadıklarınızın hepsi eğitim eksikliğinden kaynaklanmaktadır, tabi bunun yanı sıra sizin mikroya aşina olmanızda logoya olumsuz bakmanıza büyük bir sebep, öncelikli olarak her program bir birinden farklıdır, bu yüzden mikroda bu vardı burada bu yok gibi düşünceler yanlıştır.

Sizin sorunlarınıza gelince öncelikli olarak satış fiyatları yada koşulları satşa özeldir, alış için tekrardan tanımlanması gerekmektedir. her malzeme için istenilen tarih aralığında istenilen fiyatı ister cari hesaba ister cari hesap grubuna isterseniz ticari işlem grubuna uygulamanız mümkündür. iskontolarıda satış şartlarından ayarlamanız mevcuttur istediğiniz kriterlere göre yapma şansınız bulunmakta, (olmayan şartı söylerseniz inceleyip olup olmadığını söyleyebilirim).

mikrodaki gibi satış şartları olmasada son fiyatın otomatik gelme seçeneği logoda biraz daha farklı gelmekte son fiyat ama hangi son fiyat bunu düşündünüz mü hiç, yani bu müşteriye uygulanan son fiyat mı yoksa bütün müşterilere uygulanan son fiyat mı ? bunun için birim fiyatın yanındaki üç noktayı tıklarsanız orada size ne fiyatı getirmek istediğinizi soracak saydıklarımın yanında bir kaç  seçenek daha getirecek hangisini isterseniz o fiyat size gelecek.

Döviz hesapları dediğiniz bölümü ise biraz daha detaylandırısanız sevinirim, özellikle nakit döviz hesapları bölümünü. burada kasa için mi, banka için mi anlamadım.

Faturalardaki kayıt numara sıkıntısı ise program bir sayaç tutmakta bu sayaç atlanırsa dediğiniz gibi olur fakat sayacın çalışma şeklini "Gruplanmış Artırımlı" yaparsanız en son kayıtlı numaraya bakacak ve onun 1 üstünü verecektir.

Tahsilat lraporunuzu ancak linx ürünü ile gerçekleştirebilirsiniz logoda ileriye yönelik alabilirsiniz ama linx ürününde ise 2 günlük veya 3 günlük deme şansınız bulunmakta hatta isterseniz, her gün akşam otomatik olarak sistem saat 16:30 da bu raporun alarak size mail atması dahi mümkün, tabiki bu saati siz belirlersiniz.

Söylemiş olduğunuz gibi tabiki ürünün kendi istediğiniz gibi çalışmasını isteyeceksiniz fakat şu bi gerçek ki LKS ürünü paket bir ürün olduğu için standartta bu şekilde çalışıyor yok bu paketin şurası bize uymnuyor derseniz bunu yapmakta mümkündür, proje bazlı çalışılarak bunlarda yapılabilir, bunun için Logo destek firmanıza başvurmanızı öneririm. Destek aldığınız firma LSU sertifikasına sahip değilse veya yeterli gelmiyor ise buradan adresinizi iletir iseniz sizlere uygun çalışabileceğiniz logo destek firması bulabiliriz.

Çevrimdışı seviyeli

  • Yeni Kullanıcı
  • *
  • Karma: 0
Ynt: LKS2 özel rapor ihtiyacı
« Yanıtla #4 : 26.10.2006, 00:25 »
 Sorum: Diğer bir husus Banka döviz hesaplarında  döviz bakiyeleri doviz olarak görmek mümkün iken  nakit döviz hesaplarında ise ytl bakiyeler görülmektedir.

Cevabınız: Döviz hesapları dediğiniz bölümü ise biraz daha detaylandırısanız sevinirim, özellikle nakit döviz hesapları bölümünü. burada kasa için mi, banka için mi anlamadım.

 Biraz daha açıyım isterseniz, Nakit kasa da usd veya euro kasasının bakiyeleri ytl olarak görülmektedir. Diğer bir husus logoda dövizli cari hesap extresi almak mümkünmüdür. Alacak, borç , bakiye şeklinde, aynı extre de ytl ve dovizli mümkünmüdür. mümkünse nasıl yapılacağının yolu nedir.

 Eğer biz bu işi destek firması sayesinde öğrenecek isek o zaman logonun kullanıcılarını geliştirmesi nerede kaldı. tabiiki her hizmetin bir bedeli olmalı ancak 5 dakikalık bir tarifinde karşılığı 2 saatlik servis hizmeti olmamalı. Hele günümüzde iletişim araçlarının bu kadar yaygın ve zirvede olduğu bir zaman da yüksek maliyet hesapları hiç yapılmamalı, yanlış düşünüyorsam düzeltiniz lütfen.  

 Satışın son fiyatı dediğimiz husus tabii ki ilgili cariye yapılan satışın son fiyatıdır. bu fiyatın 3 noktayı tıklayarak değil de, otomatik gelmesi mümkün değilmidir.

 Eğer sizler buradan logo kulanıcılarına bunun yapılabildiğini değilde nasıl yapılacağının tarifini yaparsanız daha da faideli olursunuz. Eğer bu forumun böyle bir hizmet anlayışı yoksa lütfen logo destek ibaresini kullanmayınız da logo ile ilgili destek isteyenleri destek firmasına yönlendirme deyiniz.

Saygılarımla

Çevrimdışı admin

  • Uzman Kullanıcı
  • Logo Uzmanı
  • *****
  • Karma: 98
Ynt: LKS2 özel rapor ihtiyacı
« Yanıtla #5 : 27.10.2006, 19:19 »
LKS2'de dövizli işlemlere çok fazla yer verilmediği için dövizli cari hesap extresi alabilirsiniz fakat çok sağlıklı olmayabilir, bunun için bütün işlemlerinizi ancak işlem dövizi üzerinden girmeniz gerekir. kasada bakiyenizi ancak ytl olarak görebilirsiniz.

Destek konusunda doğru düşünüyorsunuz, 5 dk lık bir işi uzatıp 2 saatlik servis ücreti alan veya işi bilmediği için işin uzamasına ve bununla birlikte servis ücretinin yükselmesine sebep olan bir firma ile çalışmanız kendi seçiminizdir, bu konuda kurumsal kimliğe sahip kuruluşlar bulunmaktadır bunlar ile çalışabilirsiniz bunlar çoğunlukla servis ücreti değil bakım sözleşmesi şeklinde çalışmaktadır zaten.

Son satış fiyatının gelmesi logoda biraz geniş düşünülerek o cari veya diğer cariler şeklinde seçeneklidir, bunun varsayılan olarak gelmesi şu anki versiyonlarda mümkün değildir. oradan istediğinizi seçme hakkına sahipsiniz.

Yönlendirme konusunda size katılıyorum fakat burada size SQL, yazılım ve logo database eğitimleri veremeyeceğimiz için Logo bayilerine yönlendirme yapmak zorunda kalıyorum. Eğer SQL bilmeyen bir kişiyi yönlendirirsek ve yanlış bir komutu çalıştırırsa datalarında çok ciddi sıkıntılar çıkabilir bu yüzden bununla ilgili her hangi bir destek vermiyoruz. Bu sizin güvenliğiniz içindir.