Eldekilerin Ortalaması

Gönderen Konu: Eldekilerin Ortalaması  (Okunma sayısı 709 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı murkas

  • Yeni Kullanıcı
  • *
  • Karma: 0
Eldekilerin Ortalaması
« : 21.01.2009, 10:12 »
Daha önce forumda soruldumu bilmiyorum ama bulamadığım için soruyorum
İş yeridne maleliyetlendirme olarak eldekilerin ortalamasını kullanıyoruz. Bize en uygun olan maliyetlendirme sistemi bu
Ancak şöyle bir problem tespit ettik. Örneğin bir ürünü 5 adet 5 tl den devir olarak girdik ve maliyetlendirme çalıştırdığımızda bu ürünü 5 tl olarak maliyetlendirdi. Daha sonra bir satış faturası ile bu 5 ürünü çıktık ve stok 0 oldu. Tekrar satış iade faturası ile bu 5 ürünü tekrar stoğumuza aldık ve maliyetlendirme çalıştırdığımızda elimizde olan bu 5 ürünün maliyetini 0 olarak atıyor. Yani stoğu 0 a düşen bir ürün satış iade faturası ile tekrar alındığında bu maliyete yansımıyor. Dolayısıyla envanter raporuna da bu gibi ürünlerin maliteyi 0 olarak yansıyor. Bu problemi nasıl çözebiliriz. İlgilenecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Çevrimdışı murkas

  • Yeni Kullanıcı
  • *
  • Karma: 0
Ynt: Eldekilerin Ortalaması
« Yanıtla #1 : 21.01.2009, 14:32 »
Sorunu buldum satış iade faturasında iade tipini Giriş/Çıkış Maliyeti yapıp iade işleminden ilgili satış faturasını seçmek gerekiyor ozaman iade maliyeti sutünuna maliyet geliyor. Eğer o sene içinde satış yapılmamışsa dolayısıyla ilgili satış faturasına bağlama yapılamayacağı için iade tipinden iade maliyeti seçiliyor ve iade maliyeti sutünunda ürünün maliyeti elle yazılıyor. Bu şekilde satış iade yapılırsa o zaman maliyetlendirme doğru çalışıyor.