Oncelikle merhalar ve bu sitede tum emegi gecenlere tesekkurler... Arkadaslar benim sorunum su: Elimizde LOGO tiger 1.6 programi var. Yanyana duran ve ayni ag uzerinde bulunan 3 bilgisayar var 2 si logoserver a sorunsuz baglanip logo programini kisayol yapmak vasitasiyla programi calistirabilirken 3. bilgisayar servera baglanmasina ragmen programa giris yaparken da su hatayi aliyorum...fotograftaki problem....
OLE DB PROVIDER SQL HATASI (80004005)
Ve artik yeni bir kullanici tanimlayip baska bir bilgisayardan girmeye calistigimda herhangi bir bilgisayardan (daha once logoya baglanabilen ve programa girebilen) yine ayni hatayla karsilasiyorum.
Yani yanindaki bilgisyarlar sorunsuz baglanirken neden artik bu bilgisayar ve baska bir bilgisayrdan baglanamiyorum?
1. genel firewall politikalariniayni diger bilgisayarlardaki gibi (logoya giris yapabilen) yapilandirdim
2. Sorunlu bilgisayardaki guvenlik duvarini ve mevcut virus programini devre disi birakip denedim.
3. BASLAT-RUN-cliconf dan namedpipes saga aktar-alias`a serverin ismini ekledim.
4. Logo programi uzerinde o kisinin yetkisinin olup olmadigina da baktim o da maalesef.
5. NE YAPABILIRIZ?
Logo serverin uzerinde sql2000 kurulu.
Hardiskinde ise SQL 2 GB bos yer kalmis...
Sorunu sql dosyalarini bosaltmakla halledebilirmiyim yada sql2005 e gecerekmi ...Aslinde ben LOGO hayatimda hic kullanmadim sadece network uzmaniyim benim isim o bilgisayarin network uzeirnden servera baglanmasini saglamaktir aslinda programa girmis girememis beni ilgilendirmez... ama burda isi bilen olmadigi icin benim uzerime atiyorlar.networkten diyorlar falan filan. bu isin hikaye kismi onemlidegil...
lUTFEN ACIL YARDIMLARINIZ BEKLIYORUM...SAYGILAR...