Ürün reçete ağacı - malzeme temin önerisi

Gönderen Konu: Ürün reçete ağacı - malzeme temin önerisi  (Okunma sayısı 1256 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı ansan

• Yeni Kullanıcı
  • *
Merhaba arkadaşlar,
Bu ara sizleri çok meşgul ediyorum ama programcımız işten ayrıldı ve bütün iş bana kaldı. :(

Biz makine imalatı yapıyoruz. Bizim bir ürünümüzde yaklaşık 1500 İlk Madde Malzeme (imm) ve 300 adey Yarı Mamül (ym) var.
içeriye sipariş girdiği zaman, yapılacak işe göre üretim emri çalıştırılmasını ve gün sonunda bitmişse kapanarak sistemin devam etmesini istiyoruz.

Daha önce sistemi şu şekilde kurduk;
1 - ürünler Catia'da çiziliyor, ym ve imm ler miktarları ile belirleniyor.

2 - tüm ymler sistemde kartı açılıyor; örn: 215.0404.0008.0120.02 = MAKAS KESİM 120x90x8

3 - iş istasyonu - fabrika iş istasyonu diye tek belirlendi. doğrumu?

4 - Operasyon kodu ve rota kodu açılıyor (ym ile aynı kodda açıyoruz, yani sürekli açıyoruz her ym için) 215.0404.0008.0120.02 bunun torna, cnc, montaj gibi tek olması gerektiğine inanıyorum, doğrumu?

5 - Revizyon numarası belirliyoruz (oda tek) A -A Revizyon daha ilk reçete için revizyona ihtiyaç varmı?

6 - ürün reçeteleri kısmında tüm ym'ler alt malzemeleri ile beraber belirleniyor.
                     Ana Mamül: Malzeme : 215.0404.0008.0120.02  _ MAKAS KESIM 120x90x8  1ad
                     Girdi          : Malzeme : 10404.0008.00S5 - ST37 SACLAR 8X1500X6000        1kg    en son tüm revizyon - rota ve operasyon bilgilerini girdikten sonra (fire, maliyet, genel gider formülleri gibi alanları boş bırakıp) kaydediyoruz.

7 - bu işlemi tüm YM ler için yaptıktan sonra ANA MAMÜLE - AMP.12. Kendinden yürüyüşlü resimde ağacını görebileceğiniz gibi bağlıyoruz. Yalnız destekçimiz bize YM ve İMM hepsini girdi olarak işlememizi iletti, öyle yaptık. ymleri sanal yarı mamül olarak belirlersem ardışık malzeme temini bir kerede tek başlık altında çalışırmı, şuan kaç adet ym varsa o kadar ayrı döküman döküyor.

buraya kadar bir sorun var mı bilmiyorum, ama bizim bir çok sorunumuz var;
1- resimde ürün ağacını - ymleri gösteriyor. YMler tıklandığında neden ağaçta kullanılan İMMler görünmüyor bilemiyorum.
2- her ana mamül için altındaki tüm ymleri tek tek elle çalıştırmak büyük zulüm kolayı yokmu.
3- bizde en fazla 5 seviye ürün ağacı var, ardışık malzeme temini dediğimizde sadece ilk seviyeyi getiriyor, alt seviyeleri birleştirmiyor.
                      Örn. 1. seviyede 3lük civata 5 ad
                              2. seviyede 3lük civata 8 ad
                              3. seviyede 3lük civata 3 ad
                              ardışık malzeme temini dediğimde bana 3lük civata ihtiyacı 16 olması gerekirken 5 ad geliyor.
4- her yarı mamül için ayrı malzeme temini çıkardığı için satınalma işini yapamıyor. bize ürün ağacı/reçetesi dediğimde tüm ym ve immleri toplam olarak gösterebileceği bir şekil yokmu.
5- hiç bir şekilde stoktan karşılama yapılmıyor. bizde 0-merkez 1-üretim 2- rezerve ambarı var. ambar çıkışlarında sorun olduğu söylendi.
5- maliyetleri zaten veremiyor, oraya şimdilik girmiyorum :)

Lütfen lütfen lütfen yardım edin. işin içinden çıkamadığım gibi, işimi teslim edemediğimden dolayıda sürekli gözlem altında kalıyorum. eğer bunlarla ilgili döküman, video, ne varsa bana mailde atabilirsiniz. verisyonumuz 2.14.00 bu arada
burcu_canayakin@hotmail.com
şimdiden çok teşekkür ederim.

Çevrimdışı ByBirol®

• Logo Sistem Administrator
  • Logo Uzmanı
  • admin@artibilisim.com Logo Çözüm Ortağı
Ynt: Ürün reçete ağacı - malzeme temin önerisi
« Yanıtla #1 : 21.08.2013, 12:28 »
2.14 'e geçmişsiniz yani :)

Çevrimdışı ansan

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #2 : 21.08.2013, 12:31 »
Evet dün geçtik sizden sonra :) forumda puan ver yeri olmadığı için sadece çok çok çok teşekkür edebiliyorum ;D

Çevrimdışı ansan

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #3 : 24.08.2013, 08:46 »
Arkadaşlar günaydın,
Kocaaaman forumuz, bir sürü destek firması var burada. bir kişi de üretim modülü ile ilgili yardımcı olamayacak mı?
Cevap bekliyorum lütfen.  ::)  ???