Merhabalar,
Bir çok ürünümüz iki birime ait. Biz sipariş ve imalatta MM olarak kullanıyoruz, faturalarda KG olarak geçiyor.
Ben böyle ürünlerimizin hepsinin bir listesini ve kg/mm çarpanlarını çıkardım. Fakat bunları tek tek kart içine girip değiştirmek çok uzun zaman alacak.
SQL de bunun için bir kolay yol olmalı dedim ama danışman firmam CONVFACT1 kısmını değiştirince bir çok tablonun değişeceğini, bu değişimi SQLden yaptığım taktirde daha önce girdiğim faturalarda sorun olacağını. Bu işi yapmanın çok riskli olduğunu söyledi ve en güvenlisi siz tek tek değiştirin o zaman bugünden öncekilerde bir değişim olmaz bugünden sonraki işlemlerinizde düzgün gider dedi. tembellik mi doğru mu söyledi bilemiyorum.
sadece aklıma takılan şu, ben aşağıdaki sorguyu yazsam benim istediğim olmaz mı?
yasak LG_213_ITMUNITA SET CONVFACT1=0,000089 WHERE LG_213_ITMUNITA.LINENR=2 AND WHERE ITEMREF=3595
yardımlarınız için teşekkür ederim. Eğer bu yukardaki sorunlar olmayacaksa ben kendim uğraşmadan firmaya yaptıracağım. ama bu kişiler bunu yapmayacaksa yapabilmem için yardım ederseniz çok sevinirim.