muhasebe Bağlantı kodları hk.yardım acil

Gönderen Konu: muhasebe Bağlantı kodları hk.yardım acil  (Okunma sayısı 1186 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Titan

• Yeni Kullanıcı
  • *
Merhaba ,
Forumda yeniyim size bir kaç sorum olacak.logoyu yeni kurduk ve işlemlerimizi bağladık malzeme kartlarını (HM,MM,TM) açtım cari hesapları(AS) açtım.muhasebe bağlantılarında satış satınalma ve kdv hesap planına bağladım fakat üretimden giriş fişi sarf fişi muhasebe bağlantı muhasebe kodu ne olacak (hammadde den mamule geçerken muhasebe hesap planı olarak 150 den 151 e sonra da 152 ye nasıl atabilirim)

üretimden giriş fişi ?
sarf fişi? gibi.

kısaca fişlerin bağlantıları hakkında yardım istiyorum .(kartlardan yapmadım bağlantıları,genel muhasebeden yaptım)
forumdan gördüğüm kadarıyla SQL olarak anlatılanlar var.ben SQL bilmiyorum Tiger Plus üzerinden yapacağım işlemleri

muhasebe bağlantıları için ana eksiklerim neler yardımcı olur musunuz?

Çevrimdışı QSmart

• Logo Kullanıcısı
  • **
  • Logo Entegreli Sektörel Çözümler
Ynt: muhasebe Bağlantı kodları hk.yardım acil
« Yanıtla #1 : 19.02.2015, 00:27 »
Merhabalar aşağıdaki gibi deneyebilir misiniz?
Muhasebe bağlantı kodlarından
Sarf Muhasebe Kodları olarak 710 - 711
Fire Muhasebe Kodları olarak 710
Satınalma Muhasebe Kodları olarak 152

Çevrimdışı Titan

• Yeni Kullanıcı
  • *
Ynt: muhasebe Bağlantı kodları hk.yardım acil
« Yanıtla #2 : 26.02.2015, 11:53 »
Merhabalar aşağıdaki gibi deneyebilir misiniz?
Muhasebe bağlantı kodlarından
Sarf Muhasebe Kodları olarak 710 - 711
Fire Muhasebe Kodları olarak 710
Satınalma Muhasebe Kodları olarak 152

QSmart Öncelikle verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim .
dediğinizi yaptım
Fire fişlerini 710 a attım
sarfları 711 olarak attım
satınalmayı 150 ve 153 olarak yapmıştım önceden
sizin dediğiniz gibi muhasebe kodunu 152 ye alırsam  , hammaddeyi yarımamüle sonra mamüle dönüştürme gibi olay var bunu atayabilir miyim
Firmamızı kısaca anlatayım yanlış bilgi vermemek adına.
"Çoğu ürünlerimiz ticari mal olarak giriyo bende bu ürünleri malzeme kartlarını TM olarak açtım muhasebe kodunu 153 yaptım.
Diğer ürünler ise üretime giriyo ufak işlem yapılıyo ve satılıyor. Benim sorunum burda başlıyor.
üretimde işlem gördüğü için bunların malzeme kartını hammadde(HM) olarak mı açmalıyım ve muhasebe kodunu 152 verirsem eğer doğru olur mu. (malzeme fişlerinde işlem gören ürünlerin değişimini manuel olarak sarf fişi ve üretimden giriş fişi olarak yapıyorum.)
Malzeme fişlerini genel muhasebeye nasıl bağlayabilirim .
Malzeme fişleri hakkında önerileriniz varsa onu uygulayabilirim.